İlkokul öğrencileri İtalyan şefle birlikte yemek yaptı

İlkokul öğrencileri İtalyan şefle birlikte yemek yaptı

Mersin'de 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri, İtalyan şef Daniel Evangelista eşliğinde yemek yaparak, ilk mutfak deneyimlerini yaşadı.- MTSO Avrupa Birliği Merkezi Koordinatörü Dumani: - "Amacımız çocukların farklı kültürlerle

MERSİN (AA) - Mersin'de, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri, tanınan İtalyan şef Daniel Evangelista ile birlikte yemek yaptı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Avrupa Birliği Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesinin mutfağında gerçekleştirildi.

Ünlü İtalyan şef Daniel Evangelista ile birlikte tezgahın başına geçen çeşitli okullardan 40 ilkokul öğrencisi, ilk olarak pizza yaptı, daha sonra da açtıkları hamurları kurabiyelere dönüştürdü.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, yaptıkları yemekleri yiyen öğrenciler, etkinliğin devamında düzenlenen söyleşide de İtalyan mutfağı hakkında bilgi aldı.

MTSO Avrupa Birliği Merkezi Koordinatörü Benin Ergenç Dumani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Mayıs Avrupa Günü'nün 20 ilde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Çocukların mutfak deneyimi yaşayarak, çeşitli kültürler hakkında bilgi almalarını amaçladıklarını belirten Dumani, "Amacımız çocukların farklı kültürlerle bir arada olması. Çocukların en çok zevk alacağı şeyler bu tür etkinlikler oluyor." dedi.

Dumani, etkinliklerinin bu yıl Anneler Günü ile birleştirildiğini ifade ederek, miniklerin atölyede yaptığı bazı yemekleri annelerine götüreceklerini söyledi.

Şef Evangelista ise çocuklarla birlikte İtalyan usulü pizza ve kurabiye hazırladıklarını belirterek, "Çocuklar yemek yapmak için inanılmaz heyecanlı. Sosis, sucuk, domates sosu, mantar ve yeşil biber gibi şeyler ekledik. Bu tip programları seviyorum. Bunun birinci nedeni, iki kültür yaklaşıyor, ikincisi de çocukların heyecanı. Bazı çocuklar, bugünün hayatlarındaki en güzel gün olduğunu ifade ettiler. Buna inanılmaz sevindim." diye konuştu.

Türk mutfağı ile İtalyan mutfağının birbirine çok benzediğini vurgulayan Evangelista, iki Akdeniz ülkesinin de yemeklerde benzer ürünleri kullandığını, Türk mutfağını çok sevdiğini kaydetti.

Öğrencilerden 10 yaşındaki Nurselen Nacar da eğlenceli bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Bizim için sürpriz bir hareketti. Bunu yapmamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Yemek yapmak aslında kolay ve zevkli. Öğrendim ki bazı şeyler çalışmayla oluyor. İnsanın isterse her şeyi yapabileceğini öğrenmiş olduk." ifadelerini kullandı.

İlkokul öğrencileri İtalyan şefle birlikte yemek yaptı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler