İlk oruç hediyesi için başvurular başladı

İlk oruç hediyesi için başvurular başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'ın manevi değerlerini yaşatmak amacıyla ilk oruçlarını tutan 7 ve 8 yaşındaki çocukları çeşitli hediyelerle sevindiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak ve çocuklarda oruç bilincini oluşturmak amacıyla geleneksel bir uygulamayı sürdürüyor. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl da ilk defa oruç tutan 7 ve 8 yaşındaki çocukları çeşitli hediyelerle sevindireceklerini duyurdu. Ramazan'ın sabır ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayan Başkan Altay, çocukların bu manevi değerleri ilk oruç deneyimleriyle daha iyi anlayacaklarını ifade etti.

Başkan Altay, "Kıymetli yavrularımız da ilk oruçlarıyla sabrın ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrayacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da ilk defa oruç tutan çocuklarımızı hediyelerle sevindirerek teşvik ediyoruz" dedi. İlk oruç hediyesi için 7-8 yaş grubundaki çocukların başvurularının 25 Mart tarihine kadar internet üzerinden alınacağını belirten Başkan Altay, çeşitli sürpriz hediyelerin hazırlandığını da ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan geleneğini yaşatmak amacıyla başlattığı ilk oruç hediyesi için başvurular, "https://ilkoruc.konya.bel.tr" adresinden yapılabiliyor. Tüm çocukların Ramazan'ın bereketiyle dolu iftar ve sahur sofralarına ulaşmalarını dileyen Başkan Altay, dualarını bu manevi ay boyunca çocukların üzerine yolladıklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.