İlk oruç hediyeleri dağıtılıyor

İlk oruç hediyeleri dağıtılıyor

Konya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında, ilk defa oruç tutacak olan 7-8 yaşındaki çocuklara sürpriz hediyeler veriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi'nin bir parçası olarak bu yıl da ilk kez oruç tutacak olan ve başvuruda bulunan 7-8 yaşındaki çocuklara yönelik özel bir etkinlik düzenliyor. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan'ın sabır ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatarak, bu kutsal ayda düzenledikleri ilk oruç uygulamasının çocuklarda sabır ve kardeşlik duygularını öne çıkarmayı amaçladığını belirtti.

Başkan Altay, bu yıl da ilk defa oruç tutacak olan çocukları bu anlamlı ibadete teşvik etmek amacıyla sürpriz hediyelerle sevindirdiklerini ifade etti. 7-8 yaş grubundaki 33 bin çocuğun başvurusunu aldıklarını belirten Altay, hediyelerin dağıtımına başlandığını ve Konya merkez ve ilçelerindeki çeşitli merkezler üzerinden dağıtımların gerçekleştirildiğini söyledi.

ilkk.jpg

Altay, "Bugüne kadar 112 bini aşkın çocuğumuza ilk oruç hediyeleriyle sevinç yaşattık. Bu yıl da tüm çocuklarımıza bayrama kadar hediyelerini ulaştırmış olacağız. Aileler, kendilerine en yakın merkezlere giderek hediyelerini alabilirler. Tüm yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamlı girişimiyle, çocuklar Ramazan ayını daha özel ve anlamlı kılmaya devam ediyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.