İlk Kez Ev Alacaklara Düşük Faizli Konut Kredisi Müjdesi! İşte detaylar

İlk Kez Ev Alacaklara Düşük Faizli Konut Kredisi Müjdesi! İşte detaylar

Türkiye'de Ev Sahibi Olma Hayali Kuranlar İçin 1.20 Faiz ve 15 Yıl Vade İmkanı!

Türkiye'de ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli konut kredisi kampanyası hayata geçiriliyor. İşte bu müjdeye dair detaylar:

Cevdet Yılmaz'dan Konut Kredisi Müjdesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, ilk kez ev alacak vatandaşları destekleyeceklerini açıkladı. Konut arzını artırmak ve ev sahibi olmayanlara destek vermek amacıyla çalışmaların başlatıldığına dikkat çeken Yılmaz, "Birinci konut edinimini özellikle daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk" dedi.

f3.jpg

Düşük Faiz ve Uzun Vadeli Kredi İmkanı

Düşük faizli konut kredisi kampanyasının ayrıntıları henüz netlik kazanmasa da beklentiler şu şekilde:

  • Faiz oranı yaklaşık olarak yüzde 1.20 civarında olacak.
  • Kredi vadesi 15 yıla (180 ay) kadar uzatılacak.

Bu gelişmeler, ev sahibi olma hayali kuranların yüzünü güldürecek nitelikte. İlk ev alacaklar için düşük faizli konut kredisi fırsatı, konut maliyetlerini düşürmeyi ve ulaşımı artırmayı hedefliyor.

f2.jpg

Kampanya Başvuru Detayları ve Beklentiler

Henüz kampanya başvuru detayları netlik kazanmamış olsa da, düşük faizli konut kredisi başvurularının yakın bir zamanda başlayacağı öngörülüyor. İlk evini almak isteyenlerin dikkatle beklediği bu kampanya ile ilgili daha fazla bilgi ve başvuru detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak.

f1.jpg

Kimler Faydalanabilecek?

Düşük faizli konut kredisinden yararlanabilmek için, hiç evi olmayan kişiler başvurabilecekler. İkinci ev alacaklara, evin değerinin yüzde 90'ı yerine yüzde 22.5 oranında kredi imkanı sunulurken, ilk kez ev alacaklara yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. Kampanya başvuru şartları ve ayrıntılarına ilişkin gelişmeler, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilk ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunarken, bu gelişmelerin Meclis'te de ele alınması bekleniyor. Konuyla ilgili güncellemeleri takip etmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.