İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü

İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:- "İlim Yayma Cemiyeti, bir değirmen taşının altına konulmuş gibi, ruh köklerinden kopartılarak, ezilerek dünyadan koparılmaya çalışılan bir milletin diriliş öyküsünün en önemli sayfalarından, safhalarından birisidir"

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İlim Yayma Cemiyeti'nin önemli hizmetler yaptığını belirterek, "Bu cemiyet, bir değirmen taşının altına konulmuş gibi, ruh köklerinden kopartılarak, ezilerek dünyadan koparılmaya çalışılan bir milletin diriliş öyküsünün en önemli sayfalarından, safhalarından birisidir." dedi.

Kurtulmuş, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti'nin, Türkiye ve İslam dünyası çok zor bir dönemden geçerken, bu milletin yeniden kökleriyle buluşması ve kökleri üzerinden ayağa kalkması için uğraşan en önemli kurumlardan olduğunu anlatan Kurtulmuş, cemiyeti "Türkiye'de kurulan bütün hayır kurumlarının anası" olarak tanımladı.

Cemiyetin oldukça başarılı çalışmaları bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, cemiyetle büyüyen birisi olarak emeği geçenleri rahmetle andığını aktardı.

Numan Kurtulmuş, 5 kardeş olduklarını ifade ederek, İlim Yayma Cemiyeti'ni "6. kardeş" şeklinde tanımladı. Kurtulmuş, "Babam için sanıyorum en değerli kardeşimizdi. Bayramlarda vaktini bizden çok buraya harcardı. Geceleri kalkar gider, yurtlarda çocuklarla ilgilenirdi." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bu okullar için mücadele eden kişileri, yaşanan zorlu süreçleri iyi hatırladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"İlkokula giderken, babam alışmam için beni Fatih'teki imam hatibe götürürdü. Ufacık bir yurt. Havasız salonda münazara, tiyatro gösterileri olurdu. Babam bana şunu söylerdi, 'Bu çocukların arasından bir gün gelecek nice büyük hoca, nice vali, hakim, milletvekili, bakan, başbakanlar, ülkeyi yönetenler çıkacak.' Ve bugün bu ülkenin Cumhurbaşkanı buradan çıkan, yetişen biri oldu."

İlim Yayma Cemiyeti'nin, sadece samimiyetin değil, aynı zamanda bir başarının hikayesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"O samimi insanların gerçekten hiçbir şey beklemeden, taş taş üstüne örerek, o zor zamanlarda hem de kimsenin, 'iyi yaptınız diye' arkalarını sıvazlamadığı zamanlarda o hizmetleri olmasaydı, bugün Türkiye bu noktada olmazdı. Bu cemiyet, bir değirmen taşının altına konulmuş gibi, ruh köklerinden kopartılarak, ezilerek dünyadan koparılmaya çalışılan bir milletin diriliş öyküsünün en önemli sayfalarından, safhalarından birisidir. Bu cemiyet, kökleri toprağın derinliklerinde olan, dalları da semaya doğru yükselen, o kutlu sözün bu topraklara yeniden dirilmesinin en önemli adreslerinden birisidir.

Cemiyetin bu başarısı sadece bu toprakların değil, aynı zamanda Osmanlı'nın çöküşünden bu yana hüzünle, maalesef o eski güzel günlere öykünerek sürekli gözünü Türkiye'ye dikmiş olan bütün İslam ümmetinin gözünün içine baktığı bu ülkede, bu başarı öyküsünün bütün dünyaya yayılmasının adı da İlim Yayma Cemiyeti'nin yapmış olduğu bu hizmetlerde gizlidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :