İliç'teki maden sahasında zehirli atık tespit edilmedi

İliç'teki maden sahasında zehirli atık tespit edilmedi

Bakan Özhaseki, İliç sahasında toprak kaymasının yaşandığı bölgede yapılan izleme çalışmalarında, her gün düzenli olarak alınan su ve toprak numunelerinde zehirli atık bulunmadığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan toprak kaymalarıyla ilgili yapılan çevresel izleme çalışmalarını yakından takip ediyor.

Bakan Özhaseki, bugüne kadar her gün 9 farklı noktadan alınan su ve toprak numunelerinin analiz sonuçlarını inceledi. Mobil laboratuvarda yapılan analizlerde, şu ana kadar bölgede zehirli bir atığa rastlanmadığı belirlendi.

İliç'teki maden sahasında zehirli atık tespit edilmedi

Bakan Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te her gün düzenli olarak 9 noktadan aldığımız toprak ve su numunelerini, Bakanlığımızın Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarında ve 3 farklı laboratuvarda inceliyoruz. Bugün mobil laboratuvarımızdaki çalışmalara ilişkin yetkili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Şu ana kadar alınan numunelerde zehirli bir atığa rastlanmadı. Erzincan İliç'te tüm birimlerimizle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.