İlhan Çomak'ın yeniden yargılandığı dava

İlhan Çomak'ın yeniden yargılandığı dava

Terör örgütü PKK üyesi olduğu ve örgüt adına çeşitli eylemler yaptığı gerekçesiyle "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırılan ve 22 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan İlhan Çomak'ın yenden yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi- Cumhuriyet S

İSTANBUL (AA) - Terör örgütü PKK üyesi olduğu ve örgüt adına çeşitli eylemler yaptığı gerekçesiyle "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırılan ve 22 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan bulunan İlhan Çomak'ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), "adil yargılama yapılmadığı" yönündeki kararının ardından yeniden yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hükümlü sanık İlhan Çomak ve avukatları katıldı. Duruşmada Çomak'ın ailesi de hazır bulundu.

Geçen celse dinlenilmesine karar veren tanıklardan Ümit Karabay ile Yüksel Ateşoğlu, duruşma salonuna Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlanarak beyanda bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Sait Kunt, hükümlü sanık Çomak'ın, terör örgütü PKK üyesi oluğu, güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği ve örgüt adına para topladığı yönündeki eski mütalaasını tekrarladı.

Savcı Kunt, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) hak ihlalinden dolayı Çomak hakkında verilen yeniden yargılanma kararını anımsatarak, AİHM kararının mahkeme heyetinin yapısı ile ilgili olduğu ve karara dayanak teşkil eden delillerin yönünden bağlayıcılığının bulunmadığını belirtti.

Savcı Kunt, mütalaasında Ceza Muhakemeleri Kanunu'nu (CMK) 323. maddesi gereğince Çomak hakkında daha önce kesinleşen hükmün onaylanması yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına savcılık mütalaası yönünde savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 28 Eylül'e erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :