Ilgın’da Büyük Dönüşüm

Ilgın’da Büyük Dönüşüm

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Proje, 2025 yılı ortalarında tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Ilgın’daki Osmanlı Kent Meydanı Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan Altay, projenin son durumu hakkında bilgi alarak Ilgın’ın deprem riski yüksek bölgelerden biri olduğunu hatırlattı. “İnşallah tamamlandığında Ilgın’ın şehir merkezi, Konya ve Ilgın’a yakışır bir hale gelecek,” dedi.

Güvenli ve Estetik Binalar İnşa Ediliyor

Başkan Altay, yapılan binaların depreme dayanıklı olacağını belirterek, “Mimari kaygıları gözeterek şehre değer katacak çalışmalar yürütüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Ilgın Belediyesi iş birliği ile önemli bir kentsel dönüşüm faaliyetini 2025 yılı ortalarında tamamlayacağız,” şeklinde konuştu. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil’e teşekkürlerini iletti.

Ilgın Belediye Başkanı Apil’den Teşekkür

Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil de Başkan Altay’a teşekkür ederek, Osmanlı Kent Meydanı’ndaki incelemelerin ardından projenin 200 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. “Deprem riski olan bölgelerimizi kazasız belasız bitirip, Ilgın halkına bu hizmeti sunacağız. Hayırlı olsun,” dedi.

Tarihi ve Kültürel Miras Korunuyor

Ilgın ilçesinin tarihi, kültürel ve mimari mirasını koruma amacıyla tasarlanan dönüşüm projesi, 26 bin 430 metrekare alanda 66 iş yeriyle şehrin nefes almasını sağlayacak iki meydandan oluşuyor. Başkan Altay, dönüşüm alanındaki incelemesinin ardından esnaf ziyareti yaparak, Ilgın Belediyesi’ni de ziyaret etti ve Belediye Başkanı Apil ile ilçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ilgın’da Büyük Dönüşüm

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.