Ilgın'da "15 Temmuz Demokrasi Destanı" sergisi

Ilgın'da "15 Temmuz Demokrasi Destanı" sergisi

KONYA (AA) - Ilgın ilçesin'de, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu akşam ve sonrasında yaşananların öğrencilerin gözünden anlatıldığı resimlerin...

KONYA (AA) - Ilgın ilçesin'de, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu akşam ve sonrasında yaşananların öğrencilerin gözünden anlatıldığı resimlerin yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi Destanı" resim sergisi açıldı.

Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu'nda Ilgın Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen resim sergisi, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, yaptığı konuşmada, binlerce yıldır yaşadıkları bu coğrafyada, nice savaşlar, nice afetler ve yıkımlar yaşadıklarını söyledi.

Her defasında da vatanına sahip çıktıklarını belirten Kılınç, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden, hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş savaşında Nene Hatun'u, Maraş'lı sütçü imamı, çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir'i de bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza ve özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Öğrencilerimizin gözünden o gece yaşananları yaptıkları resimler ile anlattı. Resim sergimize hoş geldiniz."

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından öğrencilerin yaptığı resim sergisini gezdi.

Sergiye, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :