Ilgaz Dağı'na yılbaşı ilgisi

Ilgaz Dağı'na yılbaşı ilgisi

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'ndeki otellerde yılbaşı öncesinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

KASTAMONU (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yılbaşı öncesinde tamamen doldu.

Kastamonu ile Çankırı sınırlarındaki Ilgaz Dağı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere pek çok kentten kayakseverleri ağırlıyor.

Yılbaşı tatilini Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler, bin 850 metre rakımdaki dağın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçirebiliyor.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı tatilinin 3 gün olmasının turizm sektörü açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu gece yoğun kar yağışı beklediklerini dile getiren Akkaya, "Ilgaz Kayak Merkezi çam ağaçları arasında görülmeye değer bir yer. Havası, manzarası ve kayak seçenekleri ile görenleri büyüleyen Ilgaz'a tüm doğaseverleri bekliyoruz. Biri 900, diğeri de bin 500 metre olmak üzere 2 pistimiz var. Profesyoneller burada kayabilirken, amatörler için de eğitim pistimiz bulunuyor. Kayağı yeni öğrenenler de antrenman yapabiliyor." diye konuştu.

Otellerdeki yoğunluğun oldukça iyi olduğuna işaret eden Akkaya, "Yılbaşı için Ilgaz'daki otellerde doluluk oranı yüzde 100'de. İlgi, alaka çok iyi. Yeni talepler olmasına rağmen ne yazık ki kabul edemiyoruz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :