İletişim Başkanı Altun: HDP’nin PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçek

İletişim Başkanı Altun: HDP’nin PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçek

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz. HDP’nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez

HDP kapatılma talebine ilişkin açıklamada bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesine açılan davayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Altun, HDP’nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemeyeceğinin bir gerçek olduğunu ifade etti. Altun, “HDP’nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır. Bu ilişkinin, HDP’nin kapatılmasını veya bir başka cezai yaptırıma maruz bırakılması gerektirip gerektirmediği sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi tarafından cevaplandırılacaktır. Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.