İlçenin temizliği kadınlara emanet

İlçenin temizliği kadınlara emanet

Giresun'un Görele ilçesinin tüm temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları, İŞKUR'un "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında belediyede istihdam edilen 15 kadın tarafından yapılıyor- Belediye Başkanı Erener:- "Evlerinde nasıl temiz ve titizlerse görev

GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Görele Belediyesi tarafından Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında görevlendirilen 15 kadın, ilçenin tüm temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını yerine getiriyor.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'un programı kapsamında 9 ay süreyle, temizlik konusundaki hassasiyetlerini bildikleri için 15 kadın istihdam ettiklerini söyledi.

Kadınların göreve başlamasının ardından kentin daha temiz ve güzel hale geldiğini vurgulayan Erener, "Kadınlar, ilçenin daha temiz hal almasında farklarını bir kez daha ortaya koydu. Evlerinde nasıl temiz ve titizlerse, görev yaparken de aynı derecede hassaslar. Görele'yi de evleri kadar temiz hale getirdiler" dedi.

Kadının elinin değdiği yerin farkının görüldüğüne işaret eden Erener, "Kendilerinden çok memnunuz. İsterdik ki kadınlarımızı belli sürelerle değil de tam zamanlı belediyemiz bünyesinde çalıştıralım. Kendilerinden çok memnunum. Görele'de bir değişim ve dönüşüm var. Bunun başlıca aktörleri de kadınlarımız. Verdikleri emek için kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Kadınlar kendileriyle gurur duyuyor

Belediyede görevli işçilerden Sebahat Aslantürk, temizliğin yanı sıra park ve bahçelerde çiçeklendirme çalışmaları yaptıklarını anlatarak, "Bir bayan olarak çok zor bir iş yaptığımı düşünmüyorum. Erkekler kadar biz de bu işin üstesinden gelebiliyoruz" diye konuştu.

Fatma Demirbaş ise çalışmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

Kadınların da erkeklerin yaptığı her işi yerine getirebileceğini kaydeden Demirbaş, "Erkeklere göre daha iyi çalışıyoruz. Çalışmak güzel bir şey. Bir kadının ayaklarının üzerinde durması gerekir. O nedenle tüm kadınlar çalışmalı" görüşünü paylaştı.

Hamide Özdemir de kadınların erkeklere göre daha temiz ve tiziz olduğunu savunarak, "İlçede cadde ve sokakları erkeklere göre daha güzel temizliyoruz. Evimize özenir gibi hareket ediyoruz. İşimi severek yapıyorum. Kendimle gurur duyuyorum" dedi.

İşçilerin sorumlusu Salih Emanet ise kadınların performansından son derece memnun olduklarını ve kendilerinden daha iyi çalıştıklarını ifade etti.

İlçenin temizliği kadınlara emanet

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :