İlçe Milli Eğitim Müdürü Konuk'tan LYS mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Konuk'tan LYS mesajı

KONYA (AA) - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) dolayısıyla mesaj yayımladı.Konuk, mesajında,...

KONYA (AA) - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konuk, mesajında, öğrencilerin stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girdiklerinde daha başarılı olacaklarını belirtti.

Öğrencilerin ders çalışırken, test çözerken aynı zamanda motivasyonlarını da yüksek tutması gerektiğini kaydeden Konuk, "Kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum. İyimser olmaya ve her zaman olumlu düşünmeye önem veriniz. Bu duygu ve düşüncelerle LYS’ ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuk, çocukların başarılı olmalarında en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü kaydederek, şunları bildirdi:

"Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için üniversiteyi kazanması en büyük dileğimizdir. Siz anne ve babaların yanlış tutum ve davranışları onların var olan kaygı ve heyecanlarını daha da artırmaktadır. Bundan dolayı bu süreçte siz velilerin bazı konularda daha duyarlı olmaları öğrencilerimizin yararlarına olacaktır. Sınav sonucunda alacakları puan her ne olursa olsun onlara her zaman destek olalım ve onların ne kadar değerli olduklarını hissettirelim. Sınavlar gelip geçicidir ama anne-baba-çocuk ilişkisi kalıcıdır ve hep devam eder."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler