İlahiyatçı Sifil'den tepki toplayan dolar 'fetva'sı!

İlahiyatçı Sifil'den tepki toplayan dolar 'fetva'sı!

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, sosyal medya hesabından yükselen dolarla ilgili açıklama yaptı. Sifil'in dolar yorumu tartışmaları da beraberinde getirdi

ABD'nin başlattığı ekonomik savaşla ilgili değerlendirmede bulunan İlahiyatçı Ebubekir Sifil, "Bu savaşta tarafsız kalmak, sessiz kalmak düşmanla işbirliğidir. Elinde dövizi, altını olanların bozdurup ₺’ye çevirmesi farz-ı ayn'dır" ifadesini kullandı.

Sifil şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadığımız, adı konulmuş bir İstiklal Savaşı'dır. Bu savaşta tarafsız kalmak, sessiz kalmak düşmanla işbiriliğidir. Elinde dövizi, altını olanların bozdurup TL’ye çevirmesi farz-ı aynıdır.”

"SİYASÎLERİN VE BÜROKRATLARIN BU KONUDA ÖN ALMASI ELZEMDİR”

Sifil daha sonra yaptığı paylaşımında ise, ilk söylediklerin anlaşılmayan ya da yanlış anlaşılan hususlar olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Daha açık yazayım: Acil/ertelenemez ihtiyaç, döviz/altın üzerinden borçlanmış olmak gibi özel/zorunlu durumlar haricinde tasarruf amacıyla döviz/altın bulunduran herkesin bozdurup ₺ alması farzdır. Özellikle yöneticilerin, iş çevrelerinin, siyasîlerin ve bürokratların bu konuda ön alması elzemdir. Onlar bu millî sorumluluğun yerine getirilmesinde örnek olursa insanımız üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.”