İlahiyat Fakülteleri dekanlarından akılsız ilahiyat iddialarına yalanlama

İlahiyat Fakülteleri dekanlarından akılsız ilahiyat iddialarına yalanlama

26 Haziran tarihinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman yönetiminde bir telekonferans bağlantısı yapılarak pandemi sürecinde eğitim konusu gündeme alındı. Akılsız ilahiyat projesi iddialarına da açıklık getirildi.

“Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitim: Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Dekanlarının katılımlarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanları uzaktan eğitim başta olmak üzere sorunlarını dile getirdi.

YÖK Başkanı Saraç da dile getirilen sorunlara ilişkin değerlendirmeler yaparak sorunların giderilmesi için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

AKILSIZ İLAHİYAT PROJESİ

Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde İlahiyat Fakültelerinin dönüştürülmek istendiği ve felsefe, sosyoloji, psikoloji, dinler tarihi ve din eğitimi gibi derslerin saatlerinin azaltılması konularının görüşüldüğü iddia edilmişti.

Yapılan açıklamada 2 gün önce sosyal medyada ortaya atılan “Akılsız İlahiyat Projesi”nde iddia edilen konuların hiç birinin konuşulmadığı bildirildi.

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından kamuoyuna açıklama başlıklı bildiride “Sözü edilen paylaşımda dile getirilen görüşler, gerçeği yansıtmayan, başta YÖK Başkanımızı ve Dekanlarımızı töhmet altında bırakmaya dönük asılsız,  niyet okumaya ve çarpıtmaya dayalı, kaliteli eğitim idealini ve huzur ortamını tezyif etmeye matuf düşüncelerdir. Tamamen içinde bulunduğumuz şartlarda ve önümüzdeki süreçlerdeki eğitim imkânları çerçevesinde yapılan müzakerelerden ibaret olan bir toplantının istismar edilmesi ve dedikoduya davetiye çıkaracak şekilde ele alınıp yayılması ne İslam ahlakına ne de akademik teamüllere uygundur.” cümlelerine yer verildi.

 

Etiketler :