İKSD'den Zeytin Dalı Harekatı'na destek

İKSD'den Zeytin Dalı Harekatı'na destek

İKSD Başkanı Erol:- "Hattımızın müdafaasını kahraman Mehmetçiğimiz, şanlı ordumuz en güzel şekilde vermektedir ve verecektir. Bizlere düşen sathın müdafaasıdır. Düşmanın satıhta en ufak bir gücü ve etkisi kalmayıncaya kadar mücadele etmek başta kültür ve

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Derneği (İKSD) Başkanı Fatih Erol, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin "Hattımızın müdafaasını kahraman Mehmetçiğimiz, şanlı ordumuz en güzel şekilde vermektedir ve verecektir. Bizlere düşen sathın müdafaasıdır. Düşmanın satıhta en ufak bir gücü ve etkisi kalmayıncaya kadar mücadele etmek başta kültür ve sanat çevrelerimiz olmak üzere tüm milletimizin boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.

İKSD Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Erol, 30 yılı aşkın süredir başta ABD olmak üzere uluslararası şebekelerin, finans merkezlerinin maşası olarak silahlı eylemler yapan PKK terör örgütü ve uzantısı grupların, vatan topraklarındaki faaliyetlerinin millet ve güvenlik güçlerinin gayretleri ile geriletildiğini ve yok edilme noktasına getirildiğini belirtti.

Yıllardır; kadın çocuk, genç yaşlı, asker sivil demeden haince ve hunharca katliamlar yapan bu terör şebekeleri ve uluslararası bileşenlerinin komşu Suriye'de çıkan iç çatışmaları kendi düşmanlıklarını kavileştirmek adına fırsat bilip sınır bölgesine yuvalandığını, Amerika tarafından da ağır silahlarla silahlandırıldığını aktaran Erol, şunları kaydetti:

"Tüm bu olup bitenler milletimizin malumudur. Ancak; Tanzimat Fermanı ile vatanımızı ve milletimizi tanzim etmeye kalkan zihin dünyası I. Cihan Harbi ile tarih sahnesinden bizleri sileceklerini düşünürken; ceddimiz Çanakkale'de canını dişine takarak, İstiklal Harbimizde Antep'i Gazi, Urfa'yı Şanlı, Maraş'ı Kahraman ilan ederek Sakarya'nın sırtına Türk'ün tarihini vurmuş ve 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını bizlere emanet bırakmıştır. Bugün de 'Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı' şiarıyla kahraman Mehmetçiğimiz, şanlı ordumuz bu emanete sahip çıkma titizliğinde Zeytin Dalı Operasyonu'nu gerçekleştirmektedir.

Askerimiz kar yağmur çamur demeden hattımızın müdafaasını gerçekleştirirken içeriden ve dışarından iş birliği ile hain ve zalim şebekeler de vatanımıza, milletimize ve devletimize operasyon çekme hazırlıkları yaptıklarını yayınladıkları basın bildirileri ile ilan etmekteler. Vatanın ve milletin müdafaasının söz konusu olduğu, tarihi bir kırılma anından geçtiğimizi, uluslararası finans merkezlerinin finanse ettiği çok büyük ve kirli oyunların ortasında canımızı dişimize takarak mücadele ettiğimizi ve etmemiz gerektiğini unutmamamız gerekmektedir. Hattımızın müdafaasını kahraman Mehmetçiğimiz şanlı ordumuz en güzel şekilde vermektedir ve verecektir. Bizlere düşen sathın müdafaasıdır. Düşmanın satıhta en ufak bir gücü ve etkisi kalmayıncaya kadar mücadele etmek başta kültür ve sanat çevrelerimiz olmak üzere tüm milletimizin boynunun borcudur."

Yazıdan sanat ortaya çıkaran milletin buna "hat" ismini verdiğini hatırlatan Erol, şu ifadeleri kullandı.

"Yazımız bir hat üzerinde bizleri millet kılan en önemli tutamağımızdır. Millet olarak yazımızı (hattımızı) müdafaa yazgımızı müdafaadır. Hattımızı müdafaa edemediğimiz de ortada ne yazımız ne yazgımız ne milletimiz kalacaktır. Başta kültür ve sanatımızın dinamik üreticileri olmak üzere tüm milletimize ve idarecilerimize hatırlatmak isteriz ki hat müdafaası satıhta başlar. Kültürümüze, sanatımıza, yazımıza, şiirimize, mimarimize, musikimize, sinemamıza, tiyatromuza sahip çıkmadan satıh müdafaası gerçekleşmez. Sathın atmosferini kültür ve sanatımızın dinamik birleşenleri şekillendirmektedir. 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı' şiarıyla vatanımızın, milletimizin, devletimizin yanında olduğumuzu, olmamız gerektiğini bunun varlığımıza tanıklığın bir gereği olduğunu tüm kamuoyuna ilan ederiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :