İkinci çeyrek büyüme rakamları

İkinci çeyrek büyüme rakamları

ASO Başkanı Özdebir:- "Yüzde 3,1'lik büyüme, beklentiler doğrultusunda geldi. Küresel ekonomideki büyüme rakamlarına baktığımızda bu büyümenin olumlu olduğunu belirtmek zorundayız"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yüzde 3,1'lik büyümenin beklentiler doğrultusunda geldiğini, küresel ekonomideki rakamlara bakıldığında bunun önemli olduğunu belirtti.

Özdebir, yazılı açıklamasında, bu yılın ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

İlk çeyrekte yüzde 7,1 olan iç tüketim artış hızının 2'nci çeyrekte yüzde 5,2'ye düştüğüne işaret eden Özdebir, "İç talepteki bu yavaşlamanın yılın geri kalanında da devam etme olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle kredi taksitlerine getirilen sınırlamanın gevşetilecek olması doğru yönde atılmış bir adım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik büyümenin en sorunlu bileşeninin yatırım harcamalarındaki yüzde 0,6'lık düşüş olduğuna dikkati çeken Özdebir, şunları kaydetti:

"Sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme hızını yakalayabilmemiz için büyümenin lokomotifinin sanayi sektörü olması gerekir. Yatırımların canlanması için yatırım ortamını iyileştirecek tedbirler ve kredi maliyetlerindeki düşüş büyük önem taşımaktadır. Ancak, özel sektörün de sanayide yapısal dönüşümü gerçekleştirmesi, özellikle KOBİ'lerde verimliliğin artırılması, yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli ürünlere yönelmesi gerekmektedir. Sanayimizin rekabet gücünü güçlendirmek için bu dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekmektedir."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ekonomi üzerinde etkilerinin kalıcı olmayacağını vurgulayan Özdebir, "Türkiye bu zorlukları aşacak güçtedir. Yeter ki biz ülkemizin geleceği hakkında iyimserliğimizi koruyalım. Önümüzdeki kurban bayramının içinde bulunduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu daha da pekiştirmesini temenni ediyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :