İkinci baharlarında spor heyecanı yaşıyorlar

İkinci baharlarında spor heyecanı yaşıyorlar

Yozgat'ta huzurevi sakinleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaşlıları spora teşvik etmek amacıyla başlattığı uygulama kapsamında "bocce" oynayarak hem eğleniyor hem spor yapıyor

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta huzurevinde kalan yaşlılar, bahçede kurulan sahada bocce oynayarak ikinci baharlarında spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan yaşlılar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının huzurevlerinde kalan yaşlıları spora teşvik etmek amacıyla başlattığı uygulama kapsamında bocce oynuyor. Bunun için huzurevinin bahçesinde oluşturulan sahada antrenman yapmaya başlayan yaşlılar, böylece hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem ilerleyen yaşlarına rağmen spor yapmanın heyecanını yaşıyor.

Geçen yıl Antalya'da düzenlenen bocce turnuvasına katılan ve bu yılki turnuva için çalışmalara başlayan yaşlı sporculara, kimi zaman huzurevi çalışanları da eşlik ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alparslan Türkeş Huzurevi'nde 66 yaşlının kaldığını, huzurevi sakinlerinin sosyal hayata katılabilmeleri için etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Yaşlıların beslenmelerinin yanı sıra sağlıklarının takip edilmesi ve nitelikli zaman geçirmelerinin sağlanmasına da önem verdiklerini anlatan Neşeli, "Bakanlığımız tarafından geçen yıl huzurevlerinde nitelikli bir yaşam sağlanabilmesi için spor aktivitelerinin artırılması istendi. Özellikle yaşlılara uygun olarak bocce sporunun yaygınlaştırılması, kurumlarda yerlerinin temin edilmesi ve spor etkinliklerinin uygulanır hale gelmesini sağladık." dedi.

Uygulama kapsamında bocce ile tanışan yaşlılardan Yalçın Yeter Düzen (79), bu oyunu beğendiklerini belirterek, "Eğlence oluyor bize. Sıkıntıdan kurtulmuş oluyoruz, eğleniyoruz. Geçen yıl Antalya'ya gitmiştik turnuvada 1-1 berabere kalmıştık." diye konuştu.

Mehmet Güven de (80) bocceyi öğrenmeye çalıştıklarını ve kendileri için eğlenceli bir uğraş olduğunu anlattı.

Sürekli oturmanın iyi bir şey olmadığını, insanın her yaşta bir işe yaraması gerektiğini vurgulayan Güven, "Bu oyun yaşlılara tavsiye edilmiş, tarihine baktığımız zaman çok eski tarihlerde Türkler bunu oynarmış. İyi bir eğlence, iyi bir şey. Huzurevinde başka etkinliklerimiz de var, bir de bu oluyor. Bu oyunlarla insanlar eğlenir, muvaffak olduğunda sevinir, yenildiğinde üzülür, devamlılık arz eden bir şey üzerinde çalışılması lazım, nihayetinde çocukluk çağındayız." ifadelerini kullandı.

Mehmet Celalettin Ayıntap (64) da bocce oyununun yaşlılara faydası olduğunu, eğilip kalkarak spor yaptıklarını kaydetti.

Yaşlıları turnuvaya hazırlayan beden eğitimi öğretmeni Mehmet Aydoğan ise bakanlığın başlattığı Aktif Yaşlanma Projesi çerçevesinde böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaşlı sporcuların bu spordan zevk aldığını dile getiren Aydoğan, "Geçen Antalya’da bir turnuva düzenlendi, biz de katıldık. Bu yıl ikincisi yapılacak. İkincisi için antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bu sefer daha büyük başarılar için elimizden geleni yapacağız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :