İki oğlunu öldürdüğü iddia edilen babaya eşini yaralamadan ceza

İki oğlunu öldürdüğü iddia edilen babaya eşini yaralamadan ceza

İki oğlunu öldürdüğü, bir oğlunu da yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan Aslan Güleryüz, eşini darbettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Üsküdar'da iki oğlunu öldürdüğü, bir oğlunu da yaraladığı iddiasıyla tutuklu bulunan Aslan Güleryüz, "eşe karşı basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya çocuklarını öldürdüğü gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan sanık Aslan Güleryüz katıldı. Şikayeti olan eşi Songül Güleryüz ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen Songül Güleryüz, olay günü eşinin kendisini ısırarak darbettiğini öne sürerek, "Ertesi gün şikayetçi oldum. Rapor aldım. Şikayetçi olduktan sonra serbest kaldı. Eve geldi bir de üstelik dalga geçti. Bu olaylardan sonra öz oğlumuzu kasten öldürdü." diye konuştu,

Sanık Güleryüz ise, eşinin beyanlarına katılmadığını belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Güleryüz'ün "eşe karşı basit yaralama" suçundan alt sınırdan uzaklaşarak 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanık hakkında iyi hal indirimi uygulamazken, hapis cezasının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının bırakılmasına da yer olmadığına hükmetti.

- Olay

Aslan Güleryüz, 2 oğlunu öldürüp 1 oğlunu da yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Şüpheli Güleryüz'ün tutuklanmasının ardından, eşi Songül Güleryüz, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kasten yaralama" suçlarından Üsküdar Asayiş Şube Müdürlüğüne şikayette bulunmuş, bunun üzerine zanlı Güleryüz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Seyit Peker tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Güleryüz'ün "eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Öte yandan Aslan Güleryüz hakkında 2 oğlunu öldürüp 1 oğlunu da yaraladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma ise sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler