"İki liderin zor problemlerden çıkış yolu bulma iradesi var"

"İki liderin zor problemlerden çıkış yolu bulma iradesi var"

Adaletli Rusya Partisi Milletvekili ve Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Çepa: - "Türkiye ve Rusya'nın işbirliği neticesinde Suriye'de benzersiz sonuçlar elde edildi ve bu ülkedeki durum kısmen istikrara kavuştu"- Duma Milletvekili Kalaşnikov:- "

MOSKOVA (AA) - Elena Teslova- Rus parlamenterler, 10 Mart'ta Moskova'da düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının iki ülke ilişkilerinin gelişmesine ivme kazandıracağını ve Suriye'deki işbirliğini güçlendireceğini düşünüyor.

Adaletli Rusya Partisi Milletvekili ve Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Aleksey Çepa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Moskova ve Ankara'nın son dönemde terörle mücadelede işbirliğini artırdığını belirterek, iki ülkenin işbirliği neticesinde Suriye'de benzersiz sonuçlar elde edildiğini ve bu ülkedeki durumun kısmen istikrara kavuştuğunu söyledi.

Çepa, Türkiye-Rusya ilişkilerinin her alanda normalleşmeye devam ettiğini vurgulayarak, ÜDİK zirvesinin iki ülke ilişkilerinin gelişimine ivme kazandıracağını dile getirdi.

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin iki ülke ticari ve ekonomik ilişkilerin daha aktif bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacağına dikkati çekti.

Morozov, Moskova ve Ankara'nın Suriye konusunda ortak yaklaşımlara sahip olduğunu dile getirerek, iki ülke askeri ve siyasi yetkililerinin işbirliği halinde olduğunu hatırlattı.

- Üst düzeyli toplantılar işbirliğine ivme kazandırır”

Duma Milletvekili Leonid Kalaşnikov, "İki ülke liderlerinin stratejik işbirliği geliştirme ve en zor problemlerden çıkış yolu bulma iradesi olduğunu gözlemliyoruz. Bence bu siyasi irade çok önemli" dedi.

Kalaşnikov, bu tür üst düzeyli görüşmelerin Türkiye-Rusya işbirliğine ivme kazandıracağını ve liderlerin doğrudan görüşmesi esnasında birçok probleme çözüm bulmanın mümkün olacağını dile getirdi.

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 6. toplantısı 10 Mart Cuma günü Moskova'da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlık edeceği ÜDİK toplantısına, ilgili bakanlar da katılacak.

Toplantıda, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik faaliyetler başta olmak üzere ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, Suriye krizi gibi iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların değerlendirilmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler