İki ilde kar ve tipi nedeniyle 499 köy yolu ulaşıma kapandı

İki ilde kar ve tipi nedeniyle 499 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzurum'da üç gündür devam eden kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Erzurum ve Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle 499 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığı bildirildi

Erzurum'da üç gündür devam eden ve yüksek kesimlerde tipiye dönüşen kar, yaşamı olumsuz etkiledi. Erzurum ve Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle 499 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Kent genelinde olumsuz hava koşullarından dolayı mahalle statüsündeki 315 köy yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 1500 personel ve 500 araçla yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

- Erzincan

Erzincan'da kent merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi nedeniyle il merkezinde 15, Üzümlü'de 15, İliç'te 15, Kemah'ta 16, Kemaliye'de 18, Refahiye'de 70 ve Tercan ilçesinde 35 köy yolu kapandı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 14 greyder, 7 kepçe, 4 bıçaklı kamyon desteğiyle karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.