İki Doğu İki Batı Derneği Konya’nın Şivlilik geleneğini dünyaya tanıtıyor

İki Doğu İki Batı Derneği Konya’nın Şivlilik geleneğini dünyaya tanıtıyor

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Konya’ya has bir gelenek olan Şivlilikte uluslararası öğrencileri unutmadı. Pandemi nedeniyle ülkelerine gidemeyen uluslararası öğrencileri kaldıkları yurtlarda ziyaret ederek 'Şivlilik' çantası hediye etti

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Konya’ya has bir gelenek olan Şivlilikte uluslararası öğrencileri unutmadı. Pandemi nedeniyle ülkelerine gidemeyen uluslararası öğrencileri kaldıkları yurtlarda ziyaret eden İki Doğu İki Batı yetkilileri öğrencilere Şivlilik çantalarını vererek moral verdi.

Üç ayların başlangıcında sadece Konya’da kutlanan ve çocukların kapı kapı dolaşarak şeker,pişi vb. yiyecekleri topladığı Şivlilik geleneği bu yıl pandemi nedeniyle buruk geçti. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği, Konya’da üniversite okuyan ve bu süreçte ülkelerine gidemeyen uluslararası öğrencileri kaldıkları yurtlarda ziyaret ederek hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan Şivlilik çantalarını hediye etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, “Pandemi nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte öğrencilerimiz kendi şehirlerine gitti. Fakat uluslararası öğrencilerimizin büyük bir kısmı ülkelerine dönemedi. Biz de hem Konyamızın kadim geleneği şivliliği öğrencilerimize aktarmak hem de onlara moral-motivasyon olması için Şivlilik çantası oluşturup hediye etmek istedik. Hayırseverlerimizin yardımlarıyla içerisinde yiyecekler ve çeşitli hediyelerin olduğu Şivlilik çantalarını hazırladık. Ali Ulvi Kurucu KYK Erkek Öğrenci Yurdu ve Sadreddin Konevi Kız Öğrenci  Yurdunda kalan yaklaşık bin civarında uluslararası öğrencimizi ziyaret ederek hazırladığımız Şivlilikleri hediye ettik. Epeydir görüşemediğimiz öğrencilerimize moral vererek üç aylarını tebrik ettik. Onlar Konyamızın bu geleneğini öğrendiler. İnşaallah ülkelerine gittiklerinde ve ilerleyen zamanlarda ülkelerinde yetikili yerlerde olduklarında bu geleneklerimizi yaşatacaklardır. Onlar Türkiye’nin bir nevi kültür elçileri olacaklardır. Bu düşünceyle uluslararası öğrencilerimize şehrimizin gelenek ve göreneklerini aktarmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda bize destek veren kurum, kuruluş ve hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.