İki bin rakımlı yaylada büyüleyen manzara

İki bin rakımlı yaylada büyüleyen manzara

Doğanın eşsiz güzelliğini yansıtan Doğu Karadeniz'in yaylaları, kar yağışıyla güzel görüntüler oluşturdu- Yüksek rakımlı yaylalar, günübirlik karın ve manzaranın tadını çıkarmak isteyen doğaseverleri misafir ediyor- Kabadüz Belediye Başkanı Kaya:"Yüksek k

ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'daki iki bin rakımlı Çambaşı Yaylası, kar yağışıyla birlikte büründüğü beyaz örtüyle eşsiz bir manzara sunuyor.

Uçsuz bucaksız ormanları, akarsu kaynakları ile doğanın tüm renklerini bünyesinde barındıran Karadeniz yaylaları, yaz mevsiminde vatandaşların uğrak yeri oluyor. Kış mevsiminde ve ilkbaharda yağan kar yağışı ise doğaseverler için ayrı bir ortam oluşturuyor.

Hafta sonu yağan ve doğayı beyaz örtüyle kaplayan kar, Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'nda görülmeye değer güzellikler oluşturdu. Bol oksijeni, temiz havası ve kuş cıvıltıları arasında geziye çıkan vatandaşlar, hem stres atıyor, manzaranın tadına varıyor hem de fotoğraf çekiyor.

Bazı yaylalarda kış aylarında da yaşamını sürdüren az sayıdaki vatandaş ise doğayla iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bahçesinde kar altından kara lahana, pırasa ve maydanoz gibi sebzeleri toplayan yayla sakinleri, doğal ürünlerle sofralarını zenginleştiriyor.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz yaylalarının her mevsim farklı güzelliğe büründüğünü söyledi.

Çambaşı Yaylası'nın, doğal güzelliği ve temiz havasıyla dikkati çektiğini belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Çambaşı Yaylası, Karadeniz'in en güzel yayları arasında yer alıyor. Yeşilin her tonunu içinde barındıran çayırları ve ormanlarıyla stresten uzak bir ortam sunuyor. Yazı da kışı da ayrı bir güzel. Bahar mevsiminde hayvanlarını otlatmak ve temiz havada yaşamını sürdürmek amacıyla vatandaşlarımız yaylaya çıkıyor. Sonbaharın sonuna doğru da köylerine dönüyor. Doğaseverler de şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için stres atmaya yaylaya çıkıyor."

- "Yaylamız beyaz örtüyle kartpostallık görüntü oluşturdu"

Yener Kaya, hafta sonu yağan karla birlikte yayların tekrar beyaza büründüğünü ifade ederek, "Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Çambaşı Yaylası'nı da beyazla kapladı. Bu yaylamız beyaz örtüyle güzel kartpostallık görüntü oluşturdu. Vatandaşlar, günübirlik yaylara geliyor. Hem karın tadını çıkarıyor hem de manzaranın eşsiz güzelliğini seyrediyor. Bazı yaylalarda da vatandaşlarımız kalıyor. Onlar da günlük yaşamını sürdürüyor." dedi.

Temiz havada stres atmak isteyen herkesi yaylalara davet eden Kaya, gezmeyi seven herkesin yayladan mutlu ayrılacağını dile getirdi.

Turnalık Yaylası'nda yaşayan Serdar Şimşek ise kar altından topladıkları sebzeleri tükettiklerini anlatarak, "Tarlada karın altından kara lahana aldık. Karın vermiş olduğu ayrı lezzeti oluyor. Bu nedenle de çorbası çok güzel oluyor." diye konuştu.

Eylül ayının sonu itibarıyla başlayan kar yağışının mayıs ayına kadar sürebildiğini aktaran Şimşek, "Zaman zaman 2,5 metre yükseklikte kar oluyor. Manzara olarak da eşsiz bir güzelliği var. Metrelerce karda doğa yürüyüşü yapmayı seviyorum. Ormanlar ve şelaleler çok güzel oluyor. Yaylamızda yaşam sürüyor. Hafta sonları daha kalabalıklaşıyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :