IKBY'nin gayri meşru referandumuna "Türkmen Bayrağı" ile tepki

IKBY'nin gayri meşru referandumuna "Türkmen Bayrağı" ile tepki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği gayrimeşru referandum ve Türkmenlere yönelik süren politikalarına tepki göstermek amacıyla, Mersin Büyükşehir Belediye binasına "Türkmen Bayrağı" asıldı- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "Mersi

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kerkük'te Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği gayrimeşru referandum ve Türkmenlere yönelik süren politikalarına tepki göstermek amacıyla, belediye binasına "Türkmen Bayrağı" astı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, IKBY'nin düzenlediği gayrimeşru referandum ve Kerkük'te uzun yıllardır yaşanan politikalarına tepki gösterilip, pazar günü Ankara'da düzenlenecek olan "Kerkük Sevdalıları" etkinliğine destek vermek amacıyla belediye binasına "Türkmen Bayrağı" asıldığı belirtildi.

Kuzey Irak'ta yapılan ve Kerkük'ü de kapsayan gayrimeşru referandum hakkında "5 bin ülkücü hazırız" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasına destek vermek üzere Mersin Büyükşehir Beledi Başkan Burhanettin Kocamaz'ın talimatı üzerine harekete geçen ekiplerin, 6 metreye 9 metre boyutlarındaki Türk Bayrağı, Türkmen Bayrağı ve Atatürk resmini belediye binasına astığı ifade edildi.

- "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocamaz, Kerkük'ün bin yıldan fazladır Türk ve Müslüman toprağı olduğunu vurguladı.

Türkiye'de insanların Kerkük konusunda hassasiyet göstermesi ve destek vermesi gerektiğini belirten Kocamaz, şunları kaydetti:

"Bunun için tüm Türk dünyasında ve yurt genelinde başlatılan bu kampanyaya bu şekilde destek veriyoruz. Dolayısıyla Mersin'de büyükşehir belediyesinin duvarlarında Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı al bayrağı ile Kerkük'ün bağımsızlık bayrağı birlikte dalgalanacak. Kerkük konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Biz belediye olarak özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyoruz ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sonuna kadar ve sonsuza kadar Kerkük Türk'tür, Türk kalacak diyoruz. Sadece 5 bin kişi değil bütün Türk Milleti'nin kalbi şu anda Kerkük için atmaktadır. Pazar günü de sayın genel başkanımızın önerileri ile Ankara'da Kerkük'ü sahiplenmek ve Kerkük'te yaşananları temin adına bir toplantı düzenlenecek ve biz de orada olacağız."

Kocamaz, diğer kurumları da Kerkük bayrağını asarak destek vermeye davet etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :