IKBY'den YPG/PKK işgalindeki bölgeye yardım

IKBY'den YPG/PKK işgalindeki bölgeye yardım

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden Suriye'de YPG/PKK'nın işgalindeki alana yaklaşık 200 tırlık yardım girdi- Tırlarda insani yardım malzemelerinin yanı sıra mühimmat da olduğu öğrenildi

AZEZ/İSTANBUL (AA) - LEVENT TOK/ÖMER KOPARAN - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) Suriye'ye giren yaklaşık 200 tır, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Aynularab'a (Kobani) insani yardımın yanı sıra mühimmat sevk etti.

IKBY ile Suriye arasındaki Simelka sınır kapısından, YPG/PKK işgalindeki bölgeye dün yaklaşık 200 tır girdi.

Güvenilir yerel kaynakların bildirdiğine göre, tırların içinde insani yardımın yanı sıra mühimmat da taşındı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, tırların Aynularab'a geçişine aracılık etti.

Simelka'dan giren tırlar, önce ABD üssü ve silah deposunun bulunduğu Harab Işk'a, oradan Aynularab'a geçti.

Kaynaklar, tırların IKBY'deki iktidar partisi KDP tarafından gönderildiğini bildirdi.

Öte yandan, PKK'nın Irak'taki varlığını sıkça eleştiren KDP'nin örgüte yardımda bulunması merak uyandırdı.

Irak Meclisindeki KDP Grup Başkanı Viyan Sabri, 29 Ocak'taki konuşmasında, PKK'nın varlığının bölge halkı üzerinde siyasi, ekonomik ve toplumsal açıdan kötü etkiler bıraktığına dikkati çekerek, "Yıllardır PKK'nın bölgedeki faaliyetleri nedeniyle yüzlerce köy terk edilip yıkıldı." demişti. KDP'li milletvekili, Irak ile IKBY topraklarının komşu ülkelerin güvenliğini tehdit etme amacıyla kullanılmasını kabul etmediklerini vurgulamıştı.

IKBY Başbakanı ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, ABD menşeli İngilizce yayın yapan Al-Monitor haber sitesinde yer alan 14 Mart tarihli röportajında, "Kürdistan bölgesinin komşularımıza karşı bu tür gruplar tarafından bir sığınak olarak kullanılmasına göz yumamayız. Yani Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını dikkate almak zorundayız." ifadelerini kullanmıştı.

KDP'den Mart 2015'te yapılan yazılı açıklamada, PKK'nın, Duhok vilayetinde 304, Erbil'de 177 ve Süleymaniye'de ise 34 olmak üzere toplam 515 köyü işgal ettiği ve örgütün, köy sakinlerinin evlerine dönmesine izin vermediği belirtilmişti.

YPG/PKK, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle elde ettiği ABD desteği sayesinde Suriye'nin üçte birini işgalinde tutuyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :