IKBY'deki siyasi kriz

IKBY'deki siyasi kriz

IKBY'deki siyasi krizin çözülmesi ve parlamentonun tekrar faaliyete geçmesi için kurulan komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) siyasi krizin çözülmesi ve parlamentonun tekrar etkili bir şekilde faaliyete geçmesi için kurulan komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi.

IKBY Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Yardımcısı Neçirvan Barzani başkanlığındaki komisyonun üyeleri, Kürdistan İslami Birlik Partisi'nin (Yekgirtu) Erbil'deki parti merkezinde bir araya geldi.

Söz konusu toplantıda Barzani'nin yanı sıra Yekgirtu Genel Sekreteri Muhammed Fereç, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar, KYB Politbüro Üyesi Sadi Ahmed Pire ve IKBY Başkanlık Divanı Başkanı ve KDP Politbüro Üyesi Fuat Hüseyin hazır bulundu.

"Siyasi krizi çözme komisyonu" basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşık 3 saat boyunca bölgedeki siyasi durumu ele aldı. Görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan KYB Politbüro Sorumlusu Bahtiyar şunları kaydetti:

"Siyasi krizin çözülmesi için oluşturulan komisyonumuz, bölgedeki siyasi atmosferin normalleşmesi için daha önce siyasi partilerin toplantısına katılmayı reddeden Goran (Değişim) Hareketi ile bir araya geleceğiz. Daha sonra İslami Toplum Partisi (Komela) ile ve diğer taraflar ile görüşeceğiz."

Öte yandan Yekgirtu Politbüro Üyesi Ömer Muhammed ise komisyon toplantısının siyasi krizlerden dolayı sorunların çözülmesi konusunda etkili bir rol oynayamayan parlamentonun tekrar faaliyete geçirilmesi için yapıldığını belirtti.

IKBY Başkanı Mesut Barzani 26 Ocak'ta bölgedeki siyasi, ekonomik ve referandum durumunun ele alınması için siyasi partilerle ile bir araya gelmişti ancak muhalefetin başını çeken Goran Hareketi ve İslami Toplum Partisi (Komela) bu toplantıya katılmayı reddetmişti. Bunun üzerine bölgedeki siyasi atmosferin normalleştirilmesi ve diğer siyasi partiler ile bir araya gelmek için bir komisyonun kurulmasına karar verilmişti.

IKBY'deki siyasi kriz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :