IKBY'de 'işe gitmeden maaş alan muhafızlar' iddiası

IKBY'de 'işe gitmeden maaş alan muhafızlar' iddiası

IKBY'deki Goran Hareketi'nin Süleymaniye Milletvekili Faik: - "Bazı hükümet yetkililerine muhafız verilmesine gerek olmamasına rağmen verilmiş. Bazı yetkililerin hükümet ile ilişkisi kesilmiş ama yine maaşlı koruma yanında duruyor"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), hükümetten maaş alan 60 bin muhafızın olduğu ve bazılarının ise işe gitmediği iddia edildi.

IKBY'de muhalefet cephesinde yer alan Goran (Değişim) Hareketi'nin Süleymaniye Milletvekili Bestun Faik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt Bölgesi'ndeki koruma sayısının gereğinden fazla bir sayıya ulaşıp 60 bin olduğunu, bunun da hükümet bütçesi üzerinde ciddi bir yük getirdiğini ifade etti.

Erbil yönetiminin geçen yıldan bu yana hükümet içerisinde ilan ettiği reforma, muhafız sorununun da eklendiğini belirten Faik, bu korumaların yeniden gözden geçirilip konunun mecliste ele alınacağını söyledi.

Bazı muhafızların vazife başında olmadığını bazılarının da gerek görülmeyen yerlere tayin edildiğini söyleyen Faik, "Bazı hükümet yetkililerine muhafız verilmesine gerek olmamasına rağmen verilmiş. Bazı yetkililerin hükümet ile ilişkisi kesilmiş ama yine maaşlı koruma yanında duruyor." eleştirisinde bulundu.

Faik, en çok muhafızın siyasi parti binalarının güvenliği için görevlendirildiğini veya bu şekilde gösterilerek kişilere maaş bağlandığı bilgisini verdi.

Süleymaniye milletvekili Faik, IKBY'de başkan, başbakan, meclis başkanı ve bakanlar için muhafızların güvenlik gerekçesiyle zaruri olduğunu ancak bunun dışındaki yetkililere korumaların verilmemesi gerektiğini savundu.

IKBY'deki hükümet binalarının dışında, siyasi parti bina ve organlarıyla birlikte, bazı özel radyo ve televizyonlar, sivil toplum kuruluşları, önde gelen aile bireyleri, Peşmerge komutanları ve milletvekillerinin çok sayıda koruması bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :