İİT Genel Sekreteri Medeni Kırgızistan'da

İİT Genel Sekreteri Medeni Kırgızistan'da

Medeni: - "Kırgızistan, Orta Asya'da demokratik ilkelerin tanıtımında başarılı bir örnektir"

BİŞKEK (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, Kırgızistan'ın, Orta Asya'da demokratik ilkelerin tanıtımında başarılı bir örnek olduğunu belirtti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in, ülkeyi ziyaret eden Medeni'yi kabul ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Atambayev, görüşmede, Müslüman ülkeler arasında dayanışmayı, birlik ve karşılıklı işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan İİT ile işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Medeni, İİT üyelerinin çıkarlarını korumayı ve dünyanın geri kalanıyla uyumlu çalışmayı amaçladıklarını vurgulayarak "İİT, Orta Asya ülkelerinin yanı sıra büyük önem atfettiği Kırgızistan ile işbirliğinin yoğunlaşmasını istiyor." dedi.

İİT Genel Sekreteri Medeni, Meclis Başkanı Çınabay Tursunbekov ile de bir araya geldi. Meclis Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tursunbekov görüşmede, "İİT üyeliğimiz dış politikamızda önceliktir." ifadesini kullandı.

Tursunbekov'a yeni görevinde başarı dileyen Medeni de "Kırgızistan, Orta Asya'da demokratik ilkelerin tanıtımında başarılı bir örnektir." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :