İİD'den Suriye'ye yardım

İİD'den Suriye'ye yardım

İSTANBUL (AA) - İstanbul İnsanı İnşa Derneği (İİD), Türk Kızılayı yardımıyla Suriye'nin İdlib ve Hama bölgesine 15 tır dolusu yakacak malzemesi...

İSTANBUL (AA) - İstanbul İnsanı İnşa Derneği (İİD), Türk Kızılayı yardımıyla Suriye'nin İdlib ve Hama bölgesine 15 tır dolusu yakacak malzemesi gönderdi.

Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Yeşil yaptığı açıklamada, "Dışarıda üşüyen milyonlar var. En çok onlar bekler" sloganıyla düzenledikleri 2018 Kış Yardım Kampanyasında yaklaşık 400 ton kömür yakacak yardımında bulunduklarını belirtti.

Dünyanın birçok mağdur ve mazlum coğrafyasında ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmanın insani görevleri olduğunu dile getiren Yeşil, "Binlerce göçmen, çıktıkları yolculukta hayatlarını kaybediyor, geride kalanlar kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. Bizler de bağışçılarımızdan aldığımız destekle 15 tır yakacak yardımını İdlip ve Hama'da bulunan sobalı çadır kentlere ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Yeşil, binlerce ihtiyaç sahibinin elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milyonlarca Suriyeli yıllardır mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor. Arakan'da ölümden kaçan milyonlarca mülteci Bangladeş'teki kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor. Kış en çok küçücük bedenleriyle yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz."

Mustafa Yeşil, kampanyaya destek olmak isteyenlerin dernek ya da banka yoluyla yardımlarını ulaştırabileceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :