İhvan'ın tutuklu eski lideri Akif'in vefatı

İhvan'ın tutuklu eski lideri Akif'in vefatı

Hamas, Mursi'nin ailesi, Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mısır'daki Cemaati İslami, Vasat Partisi, 6 Ekim Hareketi ile solcu ve liberal bazı muhalif isimler mesajlarında taziyelerini bildirdi

GAZZE (AA) - Hamas, eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı üstat Muhammed Mehdi Akif'in vefatını derin bir üzüntüyle karşılıyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Akif'in ömrü boyunca ümmetin sorunlarının çözümü ve Filistin meselesi ile halkına destek konusunda büyük bir rol üstlendiği vurgulandı.

Mısır'ın askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesinden yapılan açıklamada da Akif'in ölümü dolayısıyla İslam alemine başsağlığı temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, "Akif'in vefatı, darbeci yönetimin kasıtlı sağlık ihmali ve eziyeti sonucunda kasıtlı bir cinayet sayılır. Bu suç zaman aşımına uğramayacaktır." değerlendirmesi yapıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı eski adaylarından solcu siyaset adamı Hamdin Sabbahi ise "Muhammed Mehdi Akif'e Allah rahmet eylesin ve onu bağışlasın. Sağlık sorunları ve ilerleyen yaşı dolayısıyla tahliye edilmesi talebi konusunda ihmalkar davranan bizleri de Allah affetsin." mesajını paylaştı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır'da Cemaati İslaminin siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tarık ez-Zumer ve muhalif Vasat Partisi Genel Başkanı Ebu'l Ala Madi'nin yanı sıra 25 Ocak halk devriminin önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi ile ülkedeki solcu ve liberal muhalif isimlerden Halid Ali, Hazım Abdulazim, Memduh Hamza ve Mustafa Kamil es-Seyyid de mesajlarında başsağlığı diledi.

Muhammed Mehdi Akif'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, tutulduğu hapishaneden Kasr el-Ayni Hastanesi'ne nakledildiği ve burada hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Akif'in kızı Ulya, babasının vefat haberini doğrulayarak defin merasiminin bu gece gerçekleştirileceğini söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :