İhtiyaç sahipleri için "sanal market" projesi

İhtiyaç sahipleri için "sanal market" projesi

Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar:- "Bize gelen bağışları, gıdadan giyime tüm ürünlerin ortaya konulduğu siteden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planlıyoruz. Bu sanal mağaza projesiyle ihtiyaç sahiplerine, siteye girecekleri şifreyle, kendi ihtiyaç

İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ BÜYÜKKARAKAYA - Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, derneğin yardım sistemlerini sanal mağaza haline getirmek için proje ürettiklerini belirterek, "Bize gelen bağışları, gıdadan giyime tüm ürünlerin ortaya konulduğu siteden ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı planlıyoruz." dedi.

Derneğin faaliyetlerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sarıyar, Türkiye ve diğer ülkelerdeki 250'ye yakın temsilciliklerinde gönüllülerle sahada aktif çalışmalarını ve hizmetlerini devam ettirdiklerini söyledi.

Derneğin sisteminde aktif olarak kayıtlı, tam zamanlı bin 200 olmak üzere toplam 4 bin 350 gönüllünün çalıştığını aktaran Sarıyar, derneğin bağışçılara yardımlarını ulaştırmak için projelendirerek hayata geçirdiği sosyal marketin "Paylaşım Noktası" adıyla Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde hizmet verdiğini belirtti.

- "Türkiye'de 12 bölge deposu açtık"

Türkiye'nin çeşitli illerinde 33 paylaşım noktaları bulunduğunu belirten Fatih Sarıyar, şunları kaydetti:

"Suriye'de Azez ve Cerablus olmak üzere 3 paylaşım noktamız mevcut. Zaman zaman bayramlarda giyim üzerine geçici paylaşım noktası açtığımız yerler de oluyor. İhtiyaç sahibi olarak tespit ettiğimiz aileler ihtiyaçlarını, alışveriş yapar gibi tamamen ücretsiz ama belli bir limit dahilinde, paylaşım noktası denilen bu sosyal marketlerimizden yapıyor. Markette, gıdadan giyime, temizlik malzemesinden züccaciyeye, bağışçılarımız ne bağışlamışsa, 200'e yakın farklı ürün çeşidi bulunuyor. Tamamen daha önceden sosyal incelemesi yapılmış ve neye ihtiyacı olduğu belli edilmiş, kendisine alışveriş puanı verilmiş ailelerin, randevu usulü ile her ay düzenli, bu alışveriş marketlerimizden ücretsiz alışveriş yaptıkları, ihtiyaçlarını karşıladıkları bir ortam oluşturduk."

Sosyal marketten her ay 15 bin ailenin yararlandığı bilgisini veren Sarıyar, "Paylaşım noktaları bizim çalışma sistemimizdi. Amacımız, buralarda insanları rencide etmeden, kendi istedikleri ve zevkleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam sağlayabilmekti. Hazır bir koliyi götürmenin, kendi beğenmediği bir kazağı giymesinin yardım açısından uygun olmadığını düşündüğümüz için paylaşım noktalarını hayata geçirdik." dedi.

Paylaşım noktalarını Türkiye'nin her yerinde açma imkanlarının olmadığını, maliyet olarak çok yüksek bir çalışma gerektirdiğini aktaran Sarıyar, bunun yerine Türkiye'de 12 bölge deposu açtıklarını, buraya gönderilen yardım malzemelerinin tasnif edilip barkotlanarak raflara yerleştirildiğini belirtti.

- Kişiye özel paket yardımı

Fatih Sarıyar, her ay aileleri aradıklarını ve ihtiyaç doğrultusunda sipariş listesi aldıklarını belirterek, "Bölge depolarımızdaki envanter kapsamında limit dahilinde sipariş verilebiliniyor. Kişiye özel paketi hazırlıyoruz ve insanların evlerine kadar teslim ediliyor. Mağaza ile ulaşamadığımız birçok yerde, sipariş modeline geçmiş olduk. Bu yardıma, nitelikli ve bireysel yardım modeli diyoruz." dedi.

2017'de yaklaşık 1 milyon 300 bin aileye depolardan yardımları ulaştırdıklarını söyleyen Sarıyar, "2018 yılının son aylarına geldiğimiz bugüne kadar da 2 milyon 400 bin aileye yardım ulaştırdık." dedi.

- "Sanal mağazadan da ihtiyaçlar ulaşacak"

Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, gelecek yıl "sanal market projesi"ni de hayata geçireceklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Bize gelen bağışları, gıdadan giyime tüm ürünlerin ortaya konulduğu siteden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planlıyoruz. Bu sanal mağaza projesiyle, ihtiyaç sahiplerine siteye girecekleri şifreyle, kendi ihtiyaçlarını sanal alışveriş yapar gibi, ürünlerin bedenini, rengini, modelini görüp seçerek alabilme imkanı sağlayacağız. Bu projenin yazılım altyapısı hazırlanıyor. Hedefimiz 2019 yılının sonunda sanal mağaza uygulamasını hayata geçirmek. 2020 yılında da tamamen bütün envanterimizi sanal mağazamızdan ihtiyaç sahipleri için sergilemeyi hedefliyoruz. Bağışçılarımız bu sanal paylaşım noktasına da girerek, stoklarda ne eksikse ona göre yardımlarını bize ulaştırabilecek. Bağışçı eksiğimizi görüp ona göre bağış yapacak, ihtiyaç sahibi de kendi eksiğini web sayfası üzerinden gidermiş olacak."

Sarıyar, yurt dışına da yardım ulaştırdıklarını belirterek, "Türkiye içinde yüzde 70, yurt dışında yüzde 30 faaliyet gösteriyoruz. Yurt dışında da bugüne kadar 70'e yakın ülkede faaliyet gösterdik. Suriye iç savaşı meydana gelince, 8 yıldır Suriye'de kamplarda ve Türkiye'deki Suriyelilere yönelik hizmetlerimiz ve desteklerimiz oldu. Reyhanlı ve Kilis'te lojistik destekler kurduk. Günde 200 bin ekmek üretecek 2 fırınımız mevcut. 3 yılda 35 milyon ekmek ürettik. Cerablus ve Kilis'te kurduğumuz aşevlerimizden 30 bin kişiye sıcak yemek üretiyoruz. 3 yılda 7 milyon kişiye sıcak yemek ulaştırdık. Yemen'le ilgili de AFAD ve Kızılay'la istişare halindeyiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :