İhracatçıların Burdur toplantısı

İhracatçıların Burdur toplantısı

MÜSİAD Başkanı Olpak:- " İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nın tekrar yazılmasının konuşulduğu bir dönemde, 'Allah bu millete tekrar bir İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin' demiş, ben de Allah bu millete bir 15 Temmuz daha yaşatmasın

BURDUR (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete tekrar bir İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" sözünü anımsatarak, "Ben de Allah bu millete bir 15 Temmuz daha yaşatmasın diyorum." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Temmuz 2016 ihracat rakamları basın toplantısı Burdur'da yapıldı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, TİM üst yönetiminin yanı sıra Burdur Valisi Şerif Yılmaz, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, bölge ihracatçıları ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, kendisinin de Burdurlu olduğunu, bu nedenle TİM'in temmuz ayı ihracat rakamlarını Burdur'da açıklamasından ayrıca memnuniyet duyduğunu söyledi.

Olpak, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, Burdur'un ilk dönem milletvekillerinden ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın tekrar yazılmasının konuşulduğu bir dönemde "Allah bu millete tekrar bir İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" sözlerini anımsatarak, "Ben de Allah bu millete bir 15 Temmuz daha yaşatmasın diyorum." dedi.

İstiklal Savaşı'nda dışarıdaki düşmanlarla, 15 Temmuz'da ise ülke içinde, FETÖ diye tabir edilen, maskeli, değişik bir terör örgütü ile mücadele edildiğini kaydeden Olpak, iş alemi olarak memleketin birlik ve beraberliğini vurgulamak açısından TİM ile birlikte Burdur'da olduklarını ifade etti.

Olpak, bu süreçte iş alemine 3 görev düştüğüne inandığını belirterek, ilk görevin beraberce meydanlarda demokrasi nöbeti tutmak olduğunu dile getirdi.

İş aleminin ikinci önemli görevinin üretmeye devam etmek olduğunu söyleyen Olpak, "Fabrikamızda, iş yerimizde, tarlamızda, devlet dairemizde... üretimimizi azaltmadan, yerinde de saydırmadan, tam tersi artırmak ikinci görevimiz." dedi.

Olpak, Türkiye'nin dış dünyadaki imajıyla ilgili yürütülen çok olumsuz bir algı çalışması bulunduğunu ifade ederek, "İlk iki görevde sıkıntımız yok. Üçüncü görevimiz bu olumsuz imajı ortadan kaldırmak olmalı. Biz iş aleminin temsilcileri olarak bu konuda ciddi bir gayret içindeyiz. Bundan sonraki dönemde üçüncü görevi sürdürmek en önemli görev olacak." diye konuştu.

- Burdur Valisi Yılmaz

Toplantıda konuşan Burdur Valisi Şerif Yılmaz da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Burdur'un da tek yürek halinde darbe karşıtı, dik bir duruş sergilediğini söyledi.

Dik duruşlarından dolayı tüm Burdurlulara teşekkür eden Yılmaz, "Bu darbe girişimi 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin ne anlama geldiğini tekrar ortaya çıkardı. Küresel sermaye karşısında çok daha güçlü duruma gelmemiz gerekiyor. Bundan sonra sadece metropollerde değil, Anadolu şehirlerinde de daha çok üreteceğiz." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Burdur'un, nüfusuna oranla küçümsenmeyecek ihracat rakamları gerçekleştirdiğini, bundan sonra Burdur'un ihracatıyla adından daha çok söz ettireceğini ifade etti.

Burdur beji mermerinin bir dünya markası haline geldiğini anlatan Ercengiz, bu tür markaların daha da artırılması, Burdur'u daha çok katma değer yaratan bir şehir haline getirmek gerektiğini vurguladı.

Ercengiz, Burdur'un sadece üretimiyle değil, 10 bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle de ihmal edilmemesi gereken bir turizm şehri olduğunu sözlerine ekledi.

- Batı Akdeniz'den ilk yarıda yarım milyar dolarlık ihracat

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı ise global ekonomide ciddi sıkıntılar yaşanmasına rağmen Türkiye'nin büyüme performansının oldukça iyi olduğunu dile getirdi.

BAİB'in Burdur, Antalya ve Isparta illerini kapsadığını belirten Satıcı, bu yılın ilk yarısında birlik üzerinden 528 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi.

İl bazında Antalya'dan 395 milyon dolar, Burdur'dan 76 milyon dolar ve Isparta'dan yaklaşık 57 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini ifade eden Satıcı, bölge ihracatının lokomotifinin yaş meyve ve sebze sektörü ile madencilik olduğunu söyledi.

Satıcı, Burdur'un potansiyeli göz önüne alındığında bu ilden yılık 200 milyon dolarlık ihracat yapılabileceğini kaydetti.

Bölgeden 6 ayda 140 ülkeye ihracat yapıldığını anlatan Satıcı, pazar yelpazesini genişletmek ve ihracat rakamlarını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik de Türkiye tarihinin en talihsiz ve acı günlerinden birinin yaşandığını, kurum ve kuruluşlar arasına sinsice yerleşmiş FETÖ mensuplarının darbe girişimi ile karşılaşıldığını söyledi.

FETÖ'yü ve destekleyicilerini, şiddetle ve nefretle lanetlediğini belirten Keyik, 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

FETÖ, PKK, DAEŞ ve benzeri terör örgütlerinin yatırım, üretim, ihracat gibi ekonominin temel yapısını sarsmayı hedeflediğini ifade eden Keyik, "Ancak her zehrin bir panzehiri olduğu gibi, bunun da çaresi elbette vardır. Çare, inadına birlik, inadına sevgi, inadına çalışmak ve ihracattır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :