İhracat rakamları

İhracat rakamları

GSO Başkanı Konukoğlu:- "İhracatçılarımız yüzünü tüm dünyaya çevirerek, azim ve kararlılıkla yola devam ediyor"- GTO Başkanı Bartık:- "Şubat ayı verileri iş dünyasına moral verdi, bu rakamların artarak devam etmesini istiyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, dünya ticaretinde durgunluk, iç karışıklıkların yaşandığı çevre ülkelerin ekonomik ve dış ticaret taleplerinde görülen sıkıntılara rağmen Gaziantep'in ihracatında artış olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Konukoğlu, Gaziantep'ten şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,7 oranında artışla 531 milyon 776 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını bildirdi.

Gaziantep'in geçen ay en fazla ihracat yapan iller arasında 6'ncı sıradaki yerini koruduğunu kaydeden Konukoğlu, 2016 Ocak-Şubat dönemi ihracatının ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 gerileyerek 959 milyon 115 bin dolar olduğunu ifade etti.

Dünya ticaretinde durgunluk ve iç karışıklıkların yaşandığı çevre ülkelerin ekonomik ve dış ticaret taleplerinde görülen sıkıntılara rağmen Gaziantep'in ihracatında artış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Konukoğlu, "Şubat ayında çift haneli artış rakamları ihracatçılarımıza moral verdi. Geçen yılın aynı ayında 476 milyon dolarlık ihracat yapmıştık. Bu yıl şubat 29 çektiği için bir gün daha fazla ihracat yaptık ama 28 gün bile olsa ihracatımız artışla kapanıyor. Gaziantep'in, en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran ve çift haneli rakama imza atan tek il olması da önemli bir gelişmedir. Temennimiz, şubat ayındaki artışın önümüzdeki süreçte de kalıcı ve sürdürülebilir olmasıdır" ifadelerini kullandı.

- GTO Başkanı Bartık

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da açıklanan ihracat rakamlarının iş dünyasına moral aşıladığını belirtti.

En çok ihracat yapan 10 il içerisinde en fazla artışı Gaziantep'in gerçekleştirdiğini ve 6'ncılık unvanını koruduğunu vurgulayan Bartık, "Geçen sene bazı aylarda gerçekleştirdiğimiz ihracatla hedefimizi yakaladık ancak genelde bu hedefimize ulaşamadık. Şubat ayında 5'inci sırada yer alan Ankara 554 milyon 843 bin dolarlık ihracat yaptı. Gelecek aylarda hedefimizi olan 5'inciliği yakalayacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :