Ihlara’daki balon kazası sonrası festival ertelendi

Ihlara’daki balon kazası sonrası festival ertelendi

Aksaray'da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen ve 1 pilotun hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı sıcak hava balonu kazası nedeniyle, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde yapılması planlanan Aksaray Ihlara Balon Festivali ertelendi.

Aksaray'da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan ölümcül sıcak hava balonu kazasının ardından, bu yıl 27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Aksaray Ihlara Balon Festivali'nin ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Aksaray Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şehrimizde 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde yapılması planlanan Aksaray Ihlara Balon Festivali, hafta sonu yaşanan elim hadise ve pilot arkadaşımızın vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Kaza Karataş köyü yakınlarında yaşandı

15 Haziran Pazar günü saat 05.00 sıralarında Aksaray'ın Ihlara bölgesinden havalanan sıcak hava balonlarından biri, Karataş köyü yakınlarında aniden değişen rüzgar nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı.

Sert iniş sırasında yaşanan kazada balon pilotu hayatını kaybederken, 12 yolcu ise yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın ardından bölge genelinde sıcak hava balonu uçuşlarına geçici süreyle ara verilmişti.

Festival tarihi daha sonra açıklanacak

Yetkililer, festivalin yeni tarihinin daha sonra duyurulacağını belirtirken, hem güvenlik önlemlerinin artırılacağı hem de pilotların eğitim süreçlerinin yeniden gözden geçirileceği öğrenildi.

Aksaray Ihlara Balon Festivali, bölgenin tanıtımına katkı sağlaması ve turizmi canlandırması amacıyla her yıl düzenleniyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.