İHH'nın yurt dışı yardımları

İHH'nın yurt dışı yardımları

Yardım kampanyaları kapsamında, Doğu Afrika ülkelerinde 110 yeni su kuyusu açma çalışmalarına başlandı, Güney Sudan'da 4 bin kişi ile Yemen'de 500 aileye gıda yardımında bulunuldu

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Doğu Afrika ülkelerinde 110 yeni su kuyusu açma çalışmalarına başlandı, Güney Sudan'da 4 bin kişi ile Yemen'de 500 aileye gıda yardımında bulunuldu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, söz konusu ülkelerde yaşanan kuraklık ve çatışmalar nedeniyle acil yardım kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede, Doğu Afrika ülkelerinde 110 yeni su kuyusu açma çalışmalarına başlanırken Güney Sudan'da 4 bin kişi ile Yemen'de de 500 aileye gıda yardımında yapıldı.

İHH ekipleri, kuraklığın en yoğun hissedildiği Somali'de 40, Sudan'ın Darfur bölgesinde 30, Kenya'da 10, Etiyopya'da 20 ve Cibuti'de ise 10 yeni su kuyusunun açılması için çalışmalara başladı.

Güney Sudan'a giden İHH ekipleri de çalışmalarını başkent Juba'da sürdürdü. Ekipler, burada içinde mısır unu, buğday unu, sıvı yağ, pirinç, şeker ve fasulye bulunan gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Yemen'in Sana ve Amran şehirlerinde de İHH ekiplerince 500 aileye gıda malzemesi ulaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Doğu Afrika Masası Koordinatörü İsmail Songür, "Yardımlarımızı ilk olarak Güney Sudan’ın başkenti Juba’da bulunan Mahad ve Don Bosco Kampları’nda gerçekleştirdik. Buradaki kampta 4 bin kişiye acil yardım ulaştırdık. Bunun yanı sıra Bentui bölgesinden gelen mültecilere de yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. Burada devlet otoritesi de tamamen işlemez hale geldiğinden ihtiyaç oldukça fazla. Hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler