İHH'den Arakanlı yetimlere bayram hediyeleri

İHH'den Arakanlı yetimlere bayram hediyeleri

Myanmar'da etnik ayrımcılık ve şiddetten kaçarak Cox's Bazar'a sığınan ve İHH'nin yaptırdığı Daru'l İman Yetimhanesi'nde eğitim gören 50 Arakanlı çocuk, Türkiye'den gelen yardımlarla alınan bayram hediyeleriyle sevinç yaşadı- Arakanlı çocuklara bayramlık

COX'S BAZAR (AA) - ÖMER FARUK YILDIZ - Bangladeş'in güneydoğusundaki Cox's Bazar kentinde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) inşa ettiği yetimhanede kalan Arakanlı yetim çocuklar, Türkiye'den gelen gönüllülerin Kurban Bayramı hediyeleriyle mutlu oldu.

Myanmar'da etnik ayrımcılık ve şiddetten kaçarak Cox's Bazar'a sığınan ve İHH'nın burada 2009'da yaptırdığı Daru'l İman Yetimhanesi'nde eğitim gören 50 Arakanlı çocuk, kendilerini ziyarete gelen İHH görevlileri ve gönüllülerini coşkuyla karşıladı.

Misafirlerini ilk önce dersliklerinde ağırlayan çocuklardan bazıları, Kuran-ı Kerim'den sureler okuyarak hafızlık ve kıraat yeteneklerini sergiledi.

Çocuklar, daha sonra yetimhanenin bahçesinde, hediye paketlerine konulan bayram kıyafetlerini, İHH gönüllülerinden almanın heyecanını yaşadı.

Arakanlı çocuklar bayramlık kıyafetlerini giyerken gönüllüler, yetimhane dersliğinde çocuklar için balon şişirerek sürpriz hazırladı. Bayramlık kıyafetlerini giyen çocuklar dersliğe gidip bir süre balonla oynadıktan sonra İHH gönüllülerinin dağıttığı baklava ve bayram şekerlerinin tadını çıkardı.

Yardımların ardından Arakanlı yetimler, yetimhane avlusunda yardım gönüllüleriyle futbol da oynadı.

İHH'nin ziyaretinden son derece mutlu oldukları gözlenen çocuklar, yardımlara karşılık hep bir ağızdan Türkçe "Teşekkürler Türkiye, teşekkürler İHH" diyerek gönüllülere jest yaptı.

- "Bangladeş'te İHH'nın 10 yetimhanesi var"

Etkinliğin ardından AA muhabirine konuşan yetimhane öğretmeni Ariful İslam, burada yetiştirdiği öğrencilerin hepsinin hafız olduğunu belirterek, "Arakanlı çocuklara dini bilgileri öğretmek için çabalıyorum." dedi.

Ziyaretten mutluluk duyduklarını dile getiren Ariful İslam, yardım amaçlı ülkesine gelen tüm Türk ziyaretçilere teşekkürlerini sundu.

Yardım ekibinden İHH avukatı Cihat Gökdemir ise vakfın Bangladeş genelinde toplam 10 yetimhanesi olduğu bilgisini paylaşarak, "Daru'l İman, Arakanlıların eğitildiği tek yetimhane. Diğer 9 yetimhanemizde de Bangladeşli çocuklara hizmet veriliyor. Keşke imkan olsa da tüm yetim çocuklarımıza yardım edebilsek." diye konuştu.

Arakanlılar için yeni yetimhane projelerinin olduğunu ve bunların gerçekleşmesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini belirten Gökdemir, "Burada çocuklar kendi kültürlerinden uzaklaşmadan dini eğitim alıyorlar. Yatılı kalıyorlar ve yemekleri de burada çıkıyor. Başlarında 7 gün 24 saat hocaları da bulunmakta." ifadelerini kullandı.

Gökdemir, Kurban Bayramı vesilesiyle buraya geldiklerini ve Türkiye'den hayırseverlerin paralarıyla alınan hediyelerle yetimleri sevindirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, "Peygamberimizin yetimleri sevindirenlere müjdeli hadisleri var. Biz de Türkiye'deki hayırseverlerin bu müjdelere nail olmalarını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yardım ekibine katılan HAK-İŞ sendikasının İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman da Türkiye'den arkadaşlarını temsilen burada görev aldığını ifade ederek, "Bayram hediyelerimizle yetim kardeşlerimizin sevinçlerini paylaştık. Bu bağlamda çok isabetli bir iş yaptığımızı düşünüyorum." dedi.

- Daru'l İman Yetimhanesi

Cox's Bazar'ın Arakan sınırına yakın bölgedeki Chakaria ilçesinde, İHH vakfı tarafından 2009'da yapılan Daru'l İman Yetimhanesi, kurulduğu günden bu yana Arakanlı sığınmacı yetim çocuklara sahip çıkıyor.

Halihazırda 50 kişinin eğitim gördüğü yetimhanede bir derslik, tek yataklı yatakhaneler, mutfak ve sosyal etkinlikler için geniş bir bahçe bulunuyor.

Kuran-ı Kerim ve dini eğitimlerin yanı sıra temel eğitimlerin de verildiği yetimhanede erkek öğrenciler kalıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :