İHH'dan Suriye'ye 3 bin 200 kurban

İHH'dan Suriye'ye 3 bin 200 kurban

IHH İnsani Yardım Vakfi Suriye'nin farklı bölgelerinde 3 bin 200 hisse kurban kesti

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfi Suriye'nin farklı bölgelerinde 3 bin 200 hisse kurban kesti. İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin farklı bölgelerinde 3 bin 200 hisse kurban kestiklerini söyledi. Saldırılar altında 6. Kurban Bayramı'nı geçiren Suriye halkının bu bayrama da buruk girdiğini belirten Karacaoğlu, "Suriye halkı, ateşkes iddialarına rağmen Rus ve Esed rejimine bağlı uçaklar tarafından arife günü boyunca saldırıya uğradı. Geçen 6 yılda 600 bin civarında insan hayatını kaybetti, yüzbinlerce kişi de yaralandı." dedi.

Ülkede insanların temel yaşam malzemelerine ulaşamadığını anlatan Karacaoğlu, "Birçok bölge, etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olduğu için bu bölgelere yardım ulaştırılamıyor. İnsanlar ya ateşli silah saldırısı ile hayatını kaybediyor ya da açlıktan. Olaylar başladığı günden beri Suriye'de yardım çalışmalarına devam eden İHH Kurban Bayramı'nda da tüm ekipleri ile kurban eti ulaştırıyor." diye konuştu.

Karacaoğlu, Suriye'nin İdlip, Halep, Hama, Lazkiye, Humus, Şam gibi bölgelerinde kurban kesim merkezleri oluşturulduğunu, buralarda kesilen 3 bin 200 hisse kurbanın İHH ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

Türkiye içinden ve dünyanın birçok bölgesinden bağışçıların emanetlerinin en çok ihtiyacı bulunan sivillere ulaştırıldığını belirten Karacaoğlu, Kurban Bayramı boyunca sürecek dağıtımlardan yaklaşık 300 bin kişi faydalanacağını kaydetti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler