İHH'dan depremzedelere yardım eli

İHH'dan depremzedelere yardım eli

Vakıf, yaklaşık bir haftadır devam eden depremlerden etkilenen Çanakkale halkına 110 çadır, yiyecek, kıyafet ve acil yardım malzemeleri ulaştırdı

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), yaklaşık bir haftadır devam eden depremlerden etkilenen Çanakkale halkına 110 çadır, yiyecek, kıyafet ve acil yardım malzemeleri gönderdi.

İHH'dan yapılan açıklamada, depremlerden etkilenen, evleri yıkılan ve hasar gören bölge halkına 150 kumanya paketi, 4 bin 333 kışlık kıyafet, 440 battaniye ve 110 çadır ulaştırıldığı, şu ana kadar yapılan yardımların tutarının 77 bin lirayı bulduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Acil Yardım Koordinatörü Emre Yerli, "İlk günden deprem bölgesindeyiz" sloganıyla yola çıktıklarını aktararak, "Depremin gerçekleştiği ilk günden beri bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üç farklı ilden gelen İHH Acil Yardım ekiplerimiz, AFAD ve Kızılay ile koordineli olarak çalışmaları yürüttüler. Buradaki sıkıntı tamamen sona erene kadar bölgeden ayrılmayacağız." ifadelerini kullandı.

Çalışmaları yerinde gözlemlediği belirtilen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın ise İHH Acil Yardım ekiplerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunduğu kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :