İHH'dan Arakanlı çocuklar için rehabilitasyon merkezi

İHH'dan Arakanlı çocuklar için rehabilitasyon merkezi

Şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı çocukların hizmetine sunulmak üzere İHH tarafından projesine başlanan 5 rehabilitasyon merkezinden ilki hizmete girdi

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan çocukların hizmetine sunulmak üzere 5 rehabilitasyon merkezinin projesine başlandığını bildirdi.

İHH'dan yapılan açıklamada, rehabilitasyon merkezlerinden ilkinin hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Myanmar hükümetinin ve Budist çetelerin baskıları sonucu Arakan'dan Bangladeş'e göç etmek zorunda kalanların sayısının gayri resmi rakamlara göre 1 milyonu aştığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bangladeş'e göç etmek zorunda kalan Arakanlılar, çok zor şartlar altında kamp bölgelerinde ve kendi oluşturdukları alanlarda hayata tutunmaya çalışıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise acil yardım faaliyetleri kapsamında Arakan'da yaşanan krizin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. İHH, hayırseverlerin destekleriyle 5 ayrı rehabilitasyon merkezi projesine başladı. Merkezlerin ilki yetimlerin de aralarında bulunduğu çocukların hizmetine girerken, diğer dördünün de en yakın zamanda hizmete girmesi planlanıyor.

Rehabilitasyon Merkezleri, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde bulunan Balukhali, Jamtoli, Palongkhali, Bagguna ve Ghumdhum kamplarında hizmete girecek. İçinde oyun merkezlerinin de bulunduğu 5 ayrı rehabilitasyon merkezinden toplamda 2 bin çocuk istifade edecek. Merkezlerde, rehabilite hizmetinin yanında barınma, eğitim, sağlık ve beslenme hizmetleri de verilecek."

Açıklamada, hayırsever vatandaşların, Arakan'da yaşanan kriz için bütün operatörlerden "ARAKAN" yazıp 3072'ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabileceği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :