İHH Konya'dan sınır hattına tırlar dolusu kış yardımı!

İHH Konya'dan sınır hattına tırlar dolusu kış yardımı!

İHH Konya hayırseverlerin yardımlarıyla toplanan ağırlıklı kömür, yakacak ile giysi gıda ve muhtelif yaşam malzemelerinden oluşan 11 tırlık yardımı daha kış şartlarında yaşam mücadelesi veren din kardeşlerine uğurladı

Suriye’nin kuzeyinde etkili olan soğuk hava ve yoğun yağışlar nedeniyle zor günler geçiren Müslümanlara, İHH Konya şubesi tarafından 11 TIR’lık yardım malzemesi gönderildi.

İHH Konya Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle ‘Kış Kapıda Yalnız Bırakma’ kampanyası ile toplanan ağırlıklı olarak yakacak kömür ile giysi gıda ve muhtelif yaşam malzemelerinden oluşan 11 tırlık yardım dualarla sınır hattına uğurlandı.

q.jpg

Konya İHH toplam 100 tır gönderdi

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, “Kış Kapıda Yalnız Bırakma“ kampanyası kapsamında yakacak, gıda ve giysi yüklü 11 TIR’ı, Suriyeli ailelere gönderdi. Yardım kampanyasına destek veren bağışçılara teşekkür eden Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bugünkü TIR’larımızla 100 TIR göndermiş oluyoruz. Bugün burada 11 TIR uğurlanıyor. TIR’lar, Allah’ın izniyle yerlerine ulaşsın ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bir nebze de olsa sıkıntılarını gidersin. Burada 8 yakacak, 1 un, 2 diğer gıdalar ve muhtelif giyim eşyasının bulunduğu TIR var. Kampanya çerçevesinde sayıyı en azından 150 TIR’a ulaştırmaya çalışacağız. Bunun azmi içerisindeyiz. İnşallah yıl sonu TIR sayımız da 300’ü bulur" dedi.

qq.jpg

Suriye’nin kuzeyinde etkili olan soğuk hava ve yoğun yağışlar nedeniyle zor günler geçiren ailelere; İHH’nın Konya, İnegöl, Şanlıurfa, Bursa, Van, Yozgat ve Kütahya Temsilcilikleri toplamda 93 TIR’lık yardım malzemesi gönderdi.

qqq.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.