İHH Kocaeli'den Suriye'ye 83. yardım tırı

İHH Kocaeli'den Suriye'ye 83. yardım tırı

KOCAELİ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği önderliğinde temin edilen yatak ve yangın söndürmede kullanılan...

KOCAELİ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği önderliğinde temin edilen yatak ve yangın söndürmede kullanılan malzemelerin olduğu 83. yardım tırı, Suriye'ye gönderildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sahil Otoparkı'nda içerisinde 20 ton yangın söndürme köpüğü, 20 takım itfaiyeci elbisesi ve 220 yatağın bulunduğu tırın Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

İHH Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal, AA muhabirine, Hatay'dan satın alma yoluyla temin ettikleri 2 tır unun bugün bölgeye ulaştığını söyledi.

İzmit'ten uğurlayacakları tırın İHH Kocaeli Temsilciliği önderliğinde Suriye'ye gidecek 83. yardım tırı olduğunu belirten Yeşildal, tırın içerisinde 20 ton yangın söndürme köpüğü, 20 takım itfaiyeci elbisesi ve 220 adet yatak bulunduğunu aktardı.

Yeşildal, Suriye mücadelesinin beşinci yılında olduğunu ve gelinen noktada Halep'te muhasaranın son derece katılaştırılmış durumda olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugün itibariyle Halep'te ihtiyaca cevap verebilecek hastane kalmadı. Bütün hastaneleri bombalamış durumdalar. Suriye'de hem soydaşlarımız hem de din kardeşlerimiz var, aynı zamanda komşularımız olarak Suriyelilere yardım etmeliyiz. Bunu bir lütuf değil de bir görev olarak görüyoruz. İnşallah yardımlarımız durmaksızın devam edecek."

Türkiye'nin dünya üzerinde gelirine göre en çok yardım yapan ülke konumunda olduğuna dikkati çeken Yeşildal, "Ancak Suriye'deki iç savaş beşinci yılına girmiş olması itibariyle artık hassasiyetimiz biraz tetiklenmeye muhtaç duruma geldi. Vatandaşlarımıza 'Son bir gayret' diyoruz ve destekleri için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yardım tırı, yapılan duanın ardından Suriye'ye gitmek üzere yola çıtı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :