İHH, Filistin'e insani yardım için harekete geçti

İHH, Filistin'e insani yardım için harekete geçti

Vakıf, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşınması ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze'de düzenlenen gösterilerde şehit edilen Filistinlilerin ailelerine ve yaralılara nakdi yardımda bulunup, hastanelere destek olacak

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşınması ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze'de düzenlenen gösterilerde şehit edilen Filistinlilerin ailelerine ve yaralılara yardım ulaştıracak.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, İHH son olaylar nedeniyle "acil" koduyla harekete geçti.

İHH ilk etapta, "Geri Dönüş Yürüyüşü"nde İsrail askerlerince vurulan 200 yaralıya ve şehit ailelerine nakdi yardımda bulunacak, yaralıların hastanelere sevki noktasında yardım yapacak, yaralıların tedavilerinin gerçekleştirildiği hastanelere ve sağlık merkezlerine destek verecek.

Ramazan yardımları kapsamında İHH, ilk etapta Gazze'de günlük bin 500 kişiye iftar verecek, 4 bin 375 aileye kumanya yardımında bulunacak, 400 aileye fitre ve zekat dağıtımı gerçekleştirecek.

- İHH Gazze Ofisi 2009 yılından bu yana aktif

2009 yılında kurulan İHH Gazze Ofisi'nde acil yardım, psikolojik destek, meslek edindirme, eğitim ve yetim çalışmaları da yürütülüyor.

İHH, Gazze'deki sıcak aş dağıtımlarını 2016 yılında açılışını yaptığı Mavi Marmara Şehitleri Aşevi aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Aşevi, haftanın 5 günü yemek çıkarmaya devam ediyor. Günlük 300 kişinin sıcak yemeğe ulaştığı projeden yılda 72 bin Gazzeli istifade ediyor.

İHH'nın Gazze'deki Osmanlı Kültür Merkezi'nden ise yılda 2 bin 500 kişi faydalanıyor. İHH'nın Gazze'de Yetim Sponsorluk Sistemi sayesinde desteklediği yetim sayısı ise aylık 15 bin 161.

Bağışçılar, İHH aracılığıyla "FİLİSTİN" yazıp 3072'ye SMS göndererek Filistinlilere 5 TL yardımda bulunabiliyor. İHH'nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da destekte bulunulabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :