İGF’den Mısır Hükümetine çağrı: Meslektaşlarımızı serbest bırakın ve Türkiye'den özür dileyin

İGF’den Mısır Hükümetine çağrı: Meslektaşlarımızı serbest bırakın ve Türkiye'den özür dileyin

AA Kahire Bürosu çalışanlarının darbeci Mısır hükümeti tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını kınayan İGF Genel Başkanı Adem Alemdar, çalışanların derhal serbest bırakılması ve Türkiye'den özür dilenmesi çağrısı yaptı.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, Mısır'da göz altına alınan 4 Anadolu Ajansı (AA) çalışanının derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

Türkiye'nin bölgede barış, huzur ve istikrar için her türlü çabanın içerisinde olduğu günlerde gerçekleşen bu pervasız hadisenin manidar olduğuna vurgu yapan Alemdar, “Şahsen de tanıdığım iyi bir gazeteci olan kardeşim AA Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı uzun yıllardır Mısır’da yaşıyor ve eşi de Mısırlı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed Mısır medyasına göre peşinen terörist ilan ediliyor. Mısır’ın darbeci Sisi yönetiminin Türkiye’nin gözü kulağı Anadolu Ajansı çalışanlarına yönelik bu düşmanca girişimi, nasıl bir acziyet içerisinde olduklarının da göstergesidir” dedi.

Mısır polisinin AA'nın Kahire ofisini basarak 1'i Türk, 3'ü Mısırlı 4 gazeteciyi hukuksuz şekilde gözaltına alarak, belirsiz bir yere götürülmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Alemdar,  "Güvenlik güçleri ajans avukatına bilgi vermedikleri gibi avukatın aramaya nezaret etmesini de engellemiştir. Dört AA çalışanı polis tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürülmüştür. Haksız yere alıkoyulan ajans çalışanlarının hayatlarından endişe edilmekte. Darbeci hükümetin sicili bu endişeleri artırmakta. Mısır polisinin eylemi sadece medyaya yönelik bir saldırı değil aynı zamanda en temel insan haklarının ortadan kaldırılmasıdır. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak Mısır hükümetini kınıyor, hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde gözaltına alınan Anadolu Ajansı çalışanlarını derhal serbest bırakmasını, Türkiye'den özür dilemelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :