İGF'den kınama ve başsağlığı

İGF'den kınama ve başsağlığı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu, İdlip’te bulunan askerlerimize Suriye rejimi ve destekçisi Rusya tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit edilmeleri nedeniyle bir başsağlığı ve kınama mesajı yayınladı.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu, ülkemiz sınır güvenliğinin sağlanması, düzensiz göçün engellenmesi ve insani dramın son bulması amacıyla uluslararası anlaşmalara uygun şekilde İdlip’te bulunan askerlerimize Suriye rejimi ve destekçisi Rusya tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit edilmeleri ve bir o kadarının da yaralanması nedeniyle bir başsağlığı ve kınama mesajı yayınladı.

İGF Genel Başkanı Adem Alemdar tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’nin bölgesinde güçlenmesini istemeyen batılı emperyalist güçler ve onlar sayesinde koltuklarını koruyan dünyanın geri kalan ülkeleri, ülkemizin enerjisini alakasız yerlerde boşuna harcaması ve ekonomik kalkınmasını sürdürememesi için yine büyük bir saldırı yapmışlardır. Her bakımdan kalkınmış ve büyümüş, güçlü bir Türkiye’nin bölgede emperyalistlerin planlarına uymadığı ve dünya mazlumlarının gür sesi olduğu için hedef olduğumuz ortadadır. Üyesi bulunduğumuz NATO gibi uluslararası kuruluşlar bile basit kınama açıklamalarıyla olayı geçiştirirken millet olarak kenetlenmemizin ve birlik olmamızın gerekliliği bir kez daha vazgeçilmez bir hal almıştır. Milletçe büyük bir üzüntü içindeyiz, ancak üzüntümüz doğruları daha gür haykırmamızı sağlayacak ve daha bağımsız olmamız ve zincirlerimizi kırmamız için bizi motive edecektir.

Bizler, Anadolu’nun kavruk insanları ve onların yönettiği basın STK’ları olarak bir ve diriyiz. Devletimizin yanında, milletimizin içinde tek yüreğiz. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Devletimizin bu hain saldırıya karşı hamlelerinin milletçe arkasındayız.”

Kaynak:Memleket

Etiketler :