İGF Başkanı Alemdar'dan Ayasofya Camii ve basın bayramı kutlaması

İGF Başkanı Alemdar'dan Ayasofya Camii ve basın bayramı kutlaması

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, basında sansürün kaldırılışının 112’nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajla, gazetecilerin ‘Basın Bayramı’nı kutladı. Ayasofya Camii'nin ibadete tekrar açılması kararına teşekkür etti

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, basında sansürün kaldırılışının 112’nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajla, gazetecilerin ‘Basın Bayramı’nı kutladı.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, II. Abdülhamid döneminde 24 Temmuz 1908 tarihinde çıkan gazetelerin, sansür memurlarına verilmeden yayınlanarak sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz gününün Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı. 
Haber alma hakkının, ekmek gibi, su gibi en temel insan haklarından olduğuna işaret eden Adem Alemdar, “Genelde Türk basını, özelde de Anadolu basını gerek Milli Mücadele yıllarında, gerekse tüm kritik zamanlarda milli birlik ve bütünlüğümüzün korunmasında önemli görevler üstlenmiştir. Her ne kadar, meslektaşlarımız zor şartlar altında görevlerini devam ettirseler de Türkiye’de basın organları, her türden düşüncenin ifade edilebildiği özgürlüğe sahiptir. Biz Gazeteciler Federasyonu olarak, mesleğimizin sorunlarını tüm platformlarda dile getirmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.

24 Temmuz Cuma günü kılınacak Cuma namazı ile Ayasofya Camii’nin de ibadete açılacağını hatırlatan Adem Alemdar, iç ve dış pek çok baskı unsuruyla sindirilmeye çalışılan Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü hedef alan mihraklara karşı özellikle basın mensuplarının uyanık olması gerektiğini söyledi. Alemdar, “Ülkemize karşı ulusal ve uluslararası arenada oluşturulmaya çalışılan dezenformasyona karşı da en büyük görevlerden biri yine basın mensuplarımıza düşmektedir” dedi.
İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar açıklamasını şöyle tamamladı: 24 Temmuz gazeteciler gününün tüm meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ederken Bugünden itibaren Ayasofya Camii'nin ibadete tekrar açılması ile bağımsızlığına bir kez daha kavuşan Türkiye'nin uzun ve meşakkatli yürüyüşünde objektif kriterlerle hareket eden milli ve dini hassasiyetlere özen gösteren gazetecilere ihtiyacı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Ayasofya'nın ibadete açılması kararını veren idarecilerimizi tebrik eder, bu günleri bize gösterdiği için Cenabı Allah sonsuz şükrederiz..

Etiketler :