İftar yaparak mezun oldular

İftar yaparak mezun oldular

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Adem Bılhan Uysal İlkokulunda okuyan 92 öğrenci, iftar programı sonrası düzenlenen mezuniyet töreni ile diploma aldı

ANKARA (AA) - Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Adem Bılhan Uysal İlkokulunda okuyan 92 öğrenci, iftar programı sonrası düzenlenen mezuniyet töreni ile diploma aldı.

İlçedeki Adem Bılhan Uysal İlkokulunda okuyan 92 öğrencinin mezun olması sebebiyle, okul bahçesinde gerçekleştirilen iftar programı sonrası mezuniyet töreni düzenlendi.

Öğrencilerin ellerindeki meşaleler ile katıldığı törende konuşan okul müdürü Ercan Göktürk, mezun olan öğrencilerinden bundan sonraki yaşamlarında kendilerinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ahlaklı bireyler olmasını istedi.

Ahlakın önemine vurgu yapan Göktürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey var. Birincisi sağlık ve mutluluk. İkincisi ise ahlaklı ve başarılı olmanız. Üçüncüsü de devletinizi, milletinizi, bayrağınızı ve vatanınızı aşk ile sevmenizdir. Seviniz ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerin dürüst, adil, iyi bir insan ve aynı zamanda fikri hür, vicdanı hür nesiller olmanızı arzu ediyorum."

Mezun öğrenciler adına konuşan okul birincisi Elif Aybala Islak da kendilerine emek veren öğretmenleri ve ailelere teşekkür ederek, "8 yıllık eğitim sürecinde iyi ve kötüyü ayırt etmeyi, birbirimize karşı dürüst olmayı, insanın ve insanlığın değerini, vatanımıza ve milletimize yararlı bir birey olabilmek için sahip olmamız gereken ön bilgileri öğrendik." dedi.

Törende daha sonra başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler armağan edildi.

Islak'ın okul kütüğüne adını yazdırması sonrası diplomalarını alan öğrenciler, mezuniyetlerini havaya kep atarak kutladı.

Törene, Öztürk, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :