İftar saatini camide bekliyorlar

İftar saatini camide bekliyorlar

Hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, iftar saatine kadar zamanlarını serin camilerde geçiriyor

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, ramazan ayında sıcak hava nedeniyle mukabelenin ardından camilerde dinlenerek iftar saatini bekliyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen ve sıcaklığın 30 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da birçok vatandaş, öğle namazının ardından camilerde okunan mukabeleyi takip ediyor. Mukabeleden sonra vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki klima ve taş mimarisi sayesinde dışarıya göre daha serin olan camilerde dinlenme imkanı buluyor.

Kimi vatandaşlar camilerde günün büyük bölümünü ibadet ederek geçirirken, bazı vatandaşlar ise uyumayı tercih ediyor.

Esnaf Mehmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın ilk günleri olması nedeniyle vatandaşların çarşıya gelmediğini, bunun üzerine kendisinin de camide vakit geçirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Ramazanda ruh ve bedenlerini dinlendirme imkanı bulduklarını anlatan Çetin, "Bu yıl geçen yıllara göre hava çok sıcak değil ancak ramazanın ilk günleri olduğu için vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ediyor. Böyle olunca yoğunluğumuz da olmuyor. Bunun için birçok esnaf camilerde hem ibadet ediyor hem de dinlenme imkanı buluyor." dedi.

Oğluyla camide vakit geçiren Süleyman Kırmızı da öğle namazında camiye geldiklerini, ikindi namazına kadar burada kalıp ardından iş yerlerine döndüklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :