İFAM Siyer ve Tefsir sohbetleri başladı

İFAM Siyer ve Tefsir sohbetleri başladı

İFAM Siyer ve Tefsir sohbetleri başladı

İFAM(İlmî ve Fikrî Araştırmalar Merkezi)’ın Konya Ticaret Odası konferans salonunda her Salı saat 20.00’de Hasan Basri Balcı hoca ile gerçekleştirdiği Tefsir ve Hadis sohbetine bu hafta Konya’da misafir olarak bulunan Bayırbucak Türkmendağı Cephesi Sultan Abdülhamid Han Tugayı Emiri Ömer Abdullah katıldı. Sohbet öncesinde konuşma yapan Ömer Abdullah; vatanlarına, namuslarına göz diken,  Zâlim Esed rejimine, DHKPC, PKK ve PYD teröristlerine, İran’dan gelen Şiî militanlarına ve Rusya,ya karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Bugün şehitliği ve gaziliği nasip eden Rabb’imizin bir gün zaferi de nasip edeceğinin altını çizen Ömer Abdullah; “Ecdadımız geçmişte nasıl yedi düvele karşı savaşmışsa, o toprakların her karışı için kanlarını dökmüşse; hamdolsun bugün Rabb’imiz bize de dinine hizmet etmeyi nasip etti. Ecdadımızın emanet ettiği topraklarda mücadele etmeyi bir musibet olarak görmüyoruz. Aksine kendi dinimize hizmet etmeyi, ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandırmayı bir rahmet olarak görüyoruz Allah’a hamd olsun. Bir Müslüman’a, bir Türk’e, Türkmen’e küffar önünde eğilmek yakışmaz, dik durmak yakışır. İşte biz de gördüğünüz gibi dimdik duruyoruz ve bundan böyle de dimdik duracağız Allah’ın izniyle” dedi.

 

İMANIN ŞARTINI ALTIDAN BEŞE DÜŞÜRÜYORLAR

Bazı televizyon hocalarının İslâm’ı yozlaştırmaya, insanların imanlarıyla oynamaya çalıştıklarına dikkat çeken Hasan Basri Balcı Hoca ise, “İmanın altı şartından biri olan ‘Kader’i inkâr edemezsin. Bin dört yüz yıldır İslâm Ulemâsı imanın şartı altı diyor; bir tanesi de çıkmış televizyonda Kadere İman’ı inkâr edip ‘imanın şartı beş’ diyor. ‘Kadere İman, uydurma, katıştırma’ diyor. İndirilen dini anlatalım, diye din uyduruyor” dedi.