İDOB 8 Mart'ta "Stabat Mater" oratoryosunu yorumlayacak

İDOB 8 Mart'ta "Stabat Mater" oratoryosunu yorumlayacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Stabat Mater" oratoryosunu 8 Mart'ta sanatseverler için yorumlayacak. İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Stabat Mater" oratoryosunu 8 Mart'ta sanatseverler için yorumlayacak.

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, Otilia Radulescu İpek, Aylin Ateş ve Erdem Erdoğan'ın solist olarak sahne alacağı etkinlik, 20.00'de Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Konserde solistlere, orkestra şefi Zdravko Lazarov'un yönettiği İDOB Orkestrası ile Korosu eşlik edecek.

Gioachino Rossini'nin geleneksel Stabat Mater yapısına bağlı kalarak dört solist, koro ve orkestra için bestelediği eser, ilk kez 7 Ocak 1842'de Paris'te, Theatre-Italien'in yönetimindeki Salle Ventadour'da seslendirildi.

Rossini eseri oluştururken ilk başta kendi libretto ve kompozisyonlarından yararlandı. İtalyan besteci Giovanni Tadolini de bunlara ek olarak "Stabat Mater" için 6 bölüm daha yazdı. Rossini'nin opera yazmaya son verdiği dönemde bestelemeye başladığı "Stabat Mater" 1831-1841 yılları arasında, 10 yıllık bir süre zarfında tamamlanabildi.

Konser, 10 Mart'ta saat 16.00'da bir kez daha gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :