İDMA 2017 Fuarı

İDMA 2017 Fuarı

İDMA 2017 Fuarı, 90 ülkeden uluslararası yatırımcıyı İstanbul Fuar Merkezinde bir araya getirdi

İSTANBUL (AA) - Hububat ve bakliyat işleme sektöründeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri dünyaya duyurmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri, Makarna ve Bisküvi Teknolojileri 2017 Fuarı (İDMA) 90 ülkeden uluslararası yatırımcıyı İstanbul Fuar Merkezinde bir araya getirdi.

İstanbul Fuar Merkezinin 1, 2 ve 3. salonlarında düzenlenen İDMA Fuarı, un, yem, pirinç, bakliyat ve makarna sektörlerindeki makine üreticileriyle, mamül madde üreticilerini buluşturdu.

Fuarı organize eden Parantez Uluslararası Fuarcılık yetkililerinin fuarın açılış töreninde verdiği bilgilere göre, İDMA Fuarı, un, yem, pirinç, bakliyat ve makarna sektörlerindeki makine üreticilerini ve mamül madde üreticilerini bir araya getiriyor. Tüm bu sektörün teknoloji bazında dünyadaki toplam ticari hacmi yaklaşık 10 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Orta Doğu, Afrika ve Asya’dan çok sayıda yatırımcıyı ağırlayan fuar, Türkiye için önemli bir ihracat potansiyeli oluşturmayı hedefliyor.

- Anahtar teslimi fabrika kurulum anlaşmaları yapılacak


Dünyadaki toplam ticari hacmi 3 milyar doları aşan değirmen makineleri sektöründe, liderliği elinde bulunduran Türk değirmen makineleri üreticileri, İDMA 2017 Fuarında yeni ürünlerini sergiledi.

Sektör paydaşları Mısır, İran, Fas, Irak, Ukrayna, Senegal, Afganistan ve Pakistan gibi entegre tesis satın almayı planlayan ülkelerin yatırımcılarına geliştirdiği ürünleri tanıttı.

Alınan bilgilere göre, un fabrikaları için geliştirdikleri değirmen makinelerinin yüzde 90’dan fazlasını yurt dışına ihraç eden Türk teknoloji üreticilerinin, fuarda çok sayıda anahtar teslimi fabrika kurulum anlaşmasına imza atması bekleniyor.

İDMA 2017 Fuarında sonuçlandırılması beklenen en büyük yatırımlardan birisi ise Irak’ta kurulacak 20 un değirmenini kapsıyor.

Dünya genelinde 30’a yakın önemli sektörel sanayi örgütünden destek alan fuarın açılışına 12 ülkeden 19 sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumu temsilcisi katıldı.

Otuz üç bin metrekare alanda düzenlenen İDMA Fuarı, 7 Mayıs pazar gününe kadar devam edecek.

Fuarda depolama siloları, dolum, taşıma ve tahliye sistemleri, laboratuvar cihazları, katkı maddeleri, ambalaj makineleri ile yedek parça ve yan sanayi ürünlerindeki en son yenilikler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :